APEL DUŠANA BORKOVIĆA: Ulica nije trkačka staza! Uspori
Foto: Vladimir Šporčić

Automobilista savetuje

APEL DUŠANA BORKOVIĆA: Ulica nije trkačka staza! Uspori

Društvo -

Nikad nisam seo u automobil kad sam pio alkohol. Slede proslave, ali molim vas da budete odgovorni u konzumaciji alkohola, rekao je Borković

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković potpisao je protokol o saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja koja ima za cilj podizanje svesti o očuvanju ljudskih života na putevima.

Saradnja će se odvijati pod sloganom: „Ulica nije trkačka staza! Uspori“.

- Kontinuirano gostujem u emisijama i savetujem da ulica nije trkačka pista. Mene često prepoznaju mladi, koji od mene neće dobiti takmaca za trku. Vozim dobra kola, ali ne želim da se trkam na ulicu, već na stazi. Nikad nisam seo u automobil kad sam pio alkohol. Slede proslave, ali molim vas da budete odgovorni u konzumaciji alkohola - rekao je Borković na konferenciji za medije u Palati Srbija.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević izjavila je da je ovaj protokol usmeren prema mladima kao ciljnoj grupi.

- Kampanja ima za cilj da se učvrste pozitivni stavovi, a koriguju negativni. Jedna od najrizičnijih kategorija su mladi vozači, ali bi trebalo reći podatak da se porastom iskustva smanjuje procenat prekoračenja brzine. Ciljna grupa su mladi vozači. Apelujem na sve vozače da poštuju propise u saobraćaju, jer je vreme slava i smanjene vidljivosti. Koristite sve zaštitne sisteme, vezan pojas, zimsku opremu. Hvala Borkoviću na saradnji u cilju očuvanja ljudskih života - istakla je ona.

Kurir / AG

Foto: Vladimir Šporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO)! VOŽNJA MOTOROM KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA! Pukim slučajem, bajker, je preživeo stravičan pad!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track