SRAMOTA FIRME PUTEVI UŽICE: Mrtvom čoveku dali otkaz jer nije dolazio na posao!
Foto: Shutterstock

NEČUVENO

SRAMOTA FIRME PUTEVI UŽICE: Mrtvom čoveku dali otkaz jer nije dolazio na posao!

Društvo -

O. T. se utopio u moru u Rusiji, gde je radio, a direktor potpisao raskid ugovora o radu jer posle smrti nije pravdao odsustvo

Uprava firme „Putevi Užice“ dala je otkaz radniku O. T., koji se nekoliko meseci ranije utopio u blizini ruskog grada Sočija, gde je radio kao bravar!

Ovo skandalozno rešenje o otkazu mrtvom čoveku potpisao je Leko Korićanac, generalni direktor „Puteva Užice“, 16. novembra ove godine, a nesrećni radnik je stradao 30. jula. U rešenju se navodi da firma nema informacije o njegovom opravdanju za izostanak s posla u prethodna tri i po meseca, iako čovek nije živ! Oni su napisali i da je razlog za raskid ugovora „neopravdano odsustvo za rad“!

Javnost šokirana

Ovaj šokantni primerak raskida ugovora o radu pojavio se na internetu i zgrozio javnost.

- O. T. (puno ime i prezime navedeno u rešenju, prim. aut.), radnik AD „Putevi Užice“ na poslovima bravara, upućen je na rad u Rusiju, u grad Soči, 22. juna za obavljanje bravarskih poslova. Na osnovu izveštaja službi iz Rusije, imenovani je 30. jula, na svoj slobodni dan, napustio prostorije stanovanja u popodnevnim satima i sa radnikom D. L. (ime i prezime navedeno u rešenju, prim. aut.) otišao je na kupanje u mesto Golovinka, koje je 20 kilometara od Sočija. S obzirom na to da do 16. novembra poslodavac nema nikakve zvanične informacije o njegovom opravdanju za izostanak sa posla, od 31. jula, kada je trebalo da bude na poslu, izuzev nepotvrđenih informacija da je isti nastradao u moru 30. jula, stekli su se uslovi da se imenovanom otkaže ugovor o radu kod poslodavca zbog neopravdanog odsustva za rad za navedeni period - navode „Putevi Užice“ u dokumentu koji je potpisao generalni direktor.

foto: Kurir

Porodica ćuti

Tehnički direktor „Puteva Užice“ Slobodan Božović potvrdio nam je da je O. T. preminuo.

- Da, on jeste nastradao, ali ne na radnom zadatku, nego van radnog vremena. Nisam ovlašćen da dajem izjave, javite se generalnom direktoru - rekao je Božović.

U porodici nastradalog O. T. rekli su juče da ne žele da govore za medije bez dogovora sa pokojnikovom suprugom, koja je u to vreme bila na slavi.

foto: Printscreen

Izbegava odgovor

GENERALNI DIREKTOR NAM SPUSTIO SLUŠALICU

Generalnog direktora „Puteva Užice“ Leku Korićanca pozvali smo nedugo pošto smo pričali s Slobodanom Božovićem. On je, i ne saslušavši pitanje, odmah odgovorio da nema vremena za razgovor i prekinuo vezu. Na poruku nije odgovorio, a prilikom drugog poziva kazao je:

- Naravno da znam ko je taj radnik. Nemam vremena sad, na sastanku sam, nemam ni dva minuta. Sutra ćete dobiti informacije, sada sam zauzet.

Kurir / Silvija Slamnig

Foto: Shutterstock, Printscreen, Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) IVIČNJAK, BANDERA, JEZERO: Jedino što je luzer za volanom promašio bili su pešaci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja