AKO NE IDETE NA DOČEK, MOŽETE DA RADITE OVE POSLOVE: Najtraženiji konobari, promoteri, evo koliko možete da zaradite!
Foto: Profimeida

DOBRA PRILIKA

AKO NE IDETE NA DOČEK, MOŽETE DA RADITE OVE POSLOVE: Najtraženiji konobari, promoteri, evo koliko možete da zaradite!

Društvo -

Studenti i nezaposleni do 30 godina koji žele da zarade dodatni novac za predstojeće praznike, lako mogu pronaći posao preko neke od omladinskih zadruga.

Među najtraženijima su promoteri i pomoćni prodavci u marketima i buticima, ali i fotografi, konobari...

U prestoničkim omladinskim zadrugama ističu da se u periodu oko Nove godine povećava ponuda za zapošljavanjem. Jurnjava za poklonima, sezonskim popustima i neophodnim namirnicama, neki su od "krivaca" za gužve u prodavnicama krajem godine, zbog čega se traži i veliki broj pomoćnih radnika.

- U skladu sa poslovima, razlikuju se i zarade po satu. Pakovanje na kasi plaća se 160 dinara, dopuna rafova između 160 i 215 dinara, u zavisnosti od smene, a promocije 200 dinara. Pomoćni radnici u buticima mogu da zarade između 143 i 150 dinara - ističu iz "Es servisa".

U omladinskoj zadruzi "Bulevar", ističu da se zarade u proseku kreću od 30.000 do 45.000 dinara mesečno, odnosno od 1.600 do 2.000 dinara po danu.

- U danima oko novogodišnjih praznika, ali i na samom dočeku, radi se uglavnom na poslovima konobara, šankera, sobarice, pomoćnih radnika u kuhinji, fotografa, animatora i slično. Uslovi i zarada zavise od težine, složenosti i kvaliteta obavljenog posla - objašnjava Breda Milić, direktor OZ "Bulevar".

U ovim zadrugama ističu da je zbog velikog broja otvorenih radnih pozicija, malo teže naći dovoljno zainteresovanih i slobodnih kandidata, što onima koji žele da zarade koji dinar više olakšava put do posla.

(Kurir.rs/Blic/M.R. Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! VLADA SRBIJE JEDVA DOBILA TROJKU!!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track