SUKOB U ZAJEČARU ZBOG IZBORA DIREKTORKE ŠKOLE Jasna Firović: Boško Ničić me mrzi jer sam Vlajna
Foto: Fonet

legalno prošla konkurs

SUKOB U ZAJEČARU ZBOG IZBORA DIREKTORKE ŠKOLE Jasna Firović: Boško Ničić me mrzi jer sam Vlajna

Društvo -

Od 24. novembra mi nemamo direktora i ne primamo platu jer nema ko da potpiše dokumente, kažu zaposleni u Osnovnoj školi „Vladislav Petković Dis“

Iako je nepisano pravilo da u Srbiji retko ko voli svog direktora, u Zaječaru se desio presedan, ceo kolektiv Osnovne škole „Vladisav Petković Dis“ iz Grljana stao je uz Jasnu Firović, koju su legalno izabrali za svoju direktorku.

- Od 24. novembra mi nemamo direktora i ne primamo platu jer nema ko da potpiše dokumente. Ministarstvo prema zakonu ima mesec dana rok da odbije ili prihvati naš predlog. Jasna Firović je legalno prošla konkurs za direktorku, od nas 54 zaposlenih čak 52 radnika su glasala za nju, a dvoje su bili odsutni. Školski odbor od devet članova takođe je jednoglasno dao glas Firovićki, sve je poslato Ministarstvu prosvete, ali odgovora nema - kažu zaposleni u ovoj školi.

Zaposleni su konferenciju za medije organizovali baš ispred gradske uprave, jer smatraju da je gradonačelnik Boško Ničić direktno povezan sa imenovanjem direktora ove škole, pošto ima uticaja na ministarstvo.

- Ubeđena sam da gradonačelnik Ničić ima nešto protiv mene na nacionalnoj osnovi, jer sam Vlajna. Učitelj Velimir Stanković je pred celim kolektivom ispričao da ga je Ničić, u prisustvu zamenika predsednika Skupštine Bobana Kostića, pozvao i kazao mu da ja „nisam politički podobna“. Zbog toga je kolektiv dva puta dopisom tražio da gradonačelnik primi naše predstavnike, ali odgovora nema - kazala nam je Firovićka.

Nakon konferencije, novinari i nekoliko zaposlenih, među kojima i Firovićka, ušli su u zgradu tražeći da ih primi gradonačelnik, uprkos negodovanju obezbeđenja. Rečeno im je da je to nemoguće, da će ih primiti zamenica gradonačelnika, ali s njom niko nije hteo da razgovara pa su napustili zgradu.

- Pošto smo „nasilno“ ušli, neko iz gradske uprave je pozvao policiju. Mi smo već otišli kad je policija stigla, ali su zato novinari još uvek bili u zgradi pa su ih organi reda legitimisali - kaže Firovićka.

Gradska uprava je izdala saopštenje u kojem se, između ostalog, kaže: „Bez obzira na to što je od strane radnika obezbeđenja bila obaveštena da gradonačelnik nije u zgradi te da je službeno odsutan, ista je i pored upozorenja, na grub i nasilan način, odgurnula radnika obezbeđenja i s grupom ljudi koji su je pratili, kao i sa novinarima, ušla u kabinet gradonačelnika. Kad je dobila obaveštenje da je ovo njeno ponašanje prijavljeno policiji, Jasmina Firović je sa ovom grupom radnika izašla iz zgrade.“

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić

JASNA FIROVIĆ MI JE PRETILA

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić održao je konferenciju za novinare, na kojoj je rekao da mu je Jasna Firović pretila.

- Bio je turnir u Hali sportova, Firovićka je stala na vrata i nisam mogao da prođem. Počela je da me vređa rečima: „Izrezbariću te! Luđa sam od mog oca, videćeš šta ćemo sve da ti uradimo, od večeras smo ti svako veče iza leđa.“ Sve sam prijavio policiji - kazao je Ničić.

Optužbe da ne voli Vlahe nazvao je gnusnim, jer bi u tom slučaju, kako je rekao za Kurir, morao da mrzi i svoju suprugu, koja je takođe Vlahinja. Jasna Firović negira njegove optužbe, uz napomenu da će ići i na poligraf da dokaže istinu.

Kurir / Suzana Božinović

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sećate li se ljubičica koje su imale čuvare? Sada su uvenule!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track