CNN SMESTIO SRBIJU U TOP 5 DESTINACIJA ZA TURISTE: Proglašeni smo za jednu od zemalja koja se mora videti naredne godine
Foto: Profimedia

veliko priznanje

CNN SMESTIO SRBIJU U TOP 5 DESTINACIJA ZA TURISTE: Proglašeni smo za jednu od zemalja koja se mora videti naredne godine

Društvo -

Američka TV stanica CNN stavila je Srbiju na četvrto od 18 top mesta koje treba posetiti u 2018. godini.

Oni su u delu svog portala o putovanjima (CNN travel) napisali da su zemlje bivše Jugoslavije poslednjih godina sve posećenije od strane turista.

Iako naglašavaju da su Hrvatska i Crna Gora zbog mora bile popularnije kod turista od naše zemlje, situacija se poslednjih godina menja. "Posetioci počinju da dolaze na ovaj veliki neotkriveni deo regiona, obasjan sjajnim pejzažima, bogatom istorijom, neverovatnim vrednostima za uloženi novac i puno sira", piše CNN.

U tekstu se naglašava da je Beograd već prepoznat kao grad zabave i da "žuri ka boljoj budućnosti".

"Srpski nacionalni parkovi Kopaonik i Zlatibor nude zimske sportove i letnja bekstva u epske planinske pejzaže. Nacionalni park Tara ima klisure koje su okružene šumovitim brdima. Na dubokom jugu Srbije, Đavolja Varoš ili Đavolji grad nudi ludi geološki spektakl čudnih stenovitih vrhova", piše u opisu CNN-a.

Iako Srbija nema more "moćna reka Dunav još uvek preko leta mami plivače" na svoju rivijeru, piše CNN i hvali "jedno od najlepših, spektakularnih železničkim putovanja" prugom Beograd-Bar.

TOP 5 DESTINACIJA PREMA CNN-U

1. Ostrva Kape Verde

2. Nacionalni park Botum Sakor (Kambodža)

3. Malta

4. Srbija

5. Nevis

(Kurir.rs/R.Marković)

Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! OVK ĆE PONOVO UBIJATI SRBE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track