URAĐENE PRVE OPERACIJE U NOVOM NIŠKOM KLINIČKOM CENTRU: Naredne godine završetak centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu
Foto: Fonet/Marko Mišić

punom parom

URAĐENE PRVE OPERACIJE U NOVOM NIŠKOM KLINIČKOM CENTRU: Naredne godine završetak centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu

Društvo -

Srpski ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da su u četvrtak obavljene prve operacije u Kliničkom centru Niš, koji je otvoren 17. decembra, i dodao da naredne godine predstoji i završetak kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

On je rekao da je u poslednjih godinu dana nabavljeno 15 akceleratora, i da će do proleća biti instalirano još pet tih aparata.

"Cilj je da imamo jedan aparat na 250.000 stanovnika, kako građani ne bi čekali na terepiju i imali šansu za život", rekao je Lončar.

Na pitanje koji su bili najveći poduhvati srpskih lekara u ovoj godini, ministar je rekao da su to transplantacija materice, napravljeno i ugrađeno veštačko rebro, kao i složene operacije s rukom i šakom.

"Želim da zahvalim svim medicinskim i nemedicinskim radnicima, verujem u te ljude, znam šta mogu i ako nastavimo ovako za tri godine bićemo lideri u regionu u zdravstvu", poručio je srpski ministar zdravstva.

(Kurir.rs/Beta/Pink)

Foto Fonet/Marko Mišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track