VIDEO KOJI JE SRBIJU NA BOŽIĆ PODIGAO NA NOGE: Evo šta sad kaže sin posle šenlučenja sa majkom! TRI PUCNJA ZA BRAĆU SRBE I SESTRE SRPKINJE!
Foto: Printscreen

Smešno ili užasno

VIDEO KOJI JE SRBIJU NA BOŽIĆ PODIGAO NA NOGE: Evo šta sad kaže sin posle šenlučenja sa majkom! TRI PUCNJA ZA BRAĆU SRBE I SESTRE SRPKINJE!

Društvo -

Na društvenim mrežama i u porukama kruži snimak na kojem Slobodan Kovanović iz Beograda s mamom uz šenlučenje pozdravlja braću Srbe i sestre Srpkinje

Dok je velika većina Srba slavila Badnje veče i Božić tradicionalno, uz porodičnu trpezu, česnicu, molitvu, bilo je i onih koji nisu odoleli a da ne šenluče.

Činjenice

PUCAJU I SNIMAJU

Prošle godine Srbi nastanjeni u Americi uznemirili su komšiluk u Kaliforniji kad su na Božić počeli da pucaju, o čemu je izveštavala i tamošnja televizija

Bane Stevanović iz Foče Božić 2015. je čestitao rafalima iz „kalašnjikova“. Snimak je postavio na Fejsbuk i za 15 sati imao je blizu 200.000 pregleda. Nakon toga je do Stevanovića došla policija, a snimak je izbrisan

I 2016. godina je prošla uz pucnjavu, a jedan video je završio na internetu. Tada su Predrag Peks Canović i Bora Santana uz metke iz pištolja i harmoniku poželeli srećan Božić predsedniku Rusije Vladimiru Putinu

Snimak na kojem Slobodan Kovanović iz Beograda čestita praznik pravoslavcima kružio je društvenim mrežama i razmenjivao se u porukama jer je video od svega 10 sekundi začinila njegova majka pucnjima iz pištolja. I to tri puta!

- Braćo Srbi i sestre Srpkinje, srećno svima Badnje veče i sutrašnji Božić. Mama, molim te - govori Kovanović, nakon čega nastupa mama. Ona nonšalantno protura ruku kroz prozor i u mrak ispaljuje tri hica.

foto: Printscreen

Kovanoviću se, izgleda, nije dopala popularnost, pa nije želeo da se upusti u duži razgovor na Fejsbuku sa nama.

- Ne znam stvarno šta bih vam rekao. Nisam tako nešto planirao.

foto: Printscreen

Dok su pojedini na Fejsbuku odobravali njegovu poruku, a majku mu nazivali „caricom“, veliki deo javnosti je osuo najstrožu kritiku zbog onoga što su uradili.

Zakon o javnom redu i miru propisuje kaznu od 100.000 do 150.000 dinara za one koji ugrožavaju bezbednost pucanjem iz vatrenog oružja ili imitacije oružja.

foto: Beta

ŠOKANTNO PROŠLE GODINE IZ SMETOVA SPASAVALI DECU, A SAD JE PROLEĆE

Prošle godine Srbija je Božić dočekala pod snegom. Temperatura je bila 20 stepeni u minusu. Od sveta su bila odsečena 103 sela sa 10.000 ljudi. Vatrogasci i Žandarmerija su spasavali ljude is smetova. Fotografija Miodraga Rajkovića sa slepljenim trepavicama od hladnoće, koji je sa kolegama sedam sati bez prestanka izvlačio narod iz zavejanih automobila, potresla je Srbiju.

Samo godinu dana kasnije, Božić smo dočekali kao da je usred proleća. Temperatura debelo u plusu.

Kurir / Silvija Slamnig

Foto: Printscreen, Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track