MIHAJLOVIĆ: Neće Amfilohije voditi državnu politiku Srbije
Foto: Marina Lopičić

reagovanje ministarke

MIHAJLOVIĆ: Neće Amfilohije voditi državnu politiku Srbije

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslednji čovek u Srbiji kome se može reći da ne vodi račina o Kosovu i našim građanima koji tamo žive.

Reagujući na izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je izrazio bojazan da politika predsednika Aleksandra Vučića, vodi "izdaji Srbije i Kosova", Mihajlović u pisanoj izjavi ističe da pitanje Kosova ne treba da bude pitanje oko koga će bilo ko "pa i mitropolit Amfilohije", deliti ljude na "patriote" i "izdajnike".

To je, dodaje, pitanje oko koga svi treba da se okupimo kako bismo pronašli najbolje rešenje za naše građane i budućnost Srbije.

"Samo što za razliku od nekih drugih koji su lupanjem u grudi patriotske koristili Kosovo za dobijanje političkih poena, ali i za sticanje velikog novca, dok je sve više Srba napuštalo Kosovo, Vučić konkretno pomaže opstanak i bezbednost naših građana. A najbolji rezultat je da se najviše dece u Srbiji upravo rađa na KiM i da nije bilo nijednog etnički motivisanog ubistva naših građana", navela je Mihajlović.

Ona očekuje da će se pojačavati napadi nacionalnista na Vučića, kako se unutrašnji dijalog bude bližio kraju.

"Predsednik Vučić ima veliku podršku građana za evropsku politiku i politiku mira i regionalne saradnje koju sprovodi i od nje neće odustati. On se, kako je već nekoliko puta rekao, neće mešati u crkvene stvari, kao što ni mitropolit Amfilohije neće voditi državnu politiku Srbije", zaključila je Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja