KOŠAVA SE NE DA: Nije hladno, ali kad dune... Danas oblačno, vetrovito i suvo, do 10 stepeni
Foto: Beta

U južnom Banatu i sa udarima olune jačine

KOŠAVA SE NE DA: Nije hladno, ali kad dune... Danas oblačno, vetrovito i suvo, do 10 stepeni

Društvo -

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će i danas u košavskom području duvati jak, u južnom Banatu i Braničevu povremeno i olujni, jugoistočni vetar.

Udari vetra biće preko 24 metara u sekundi, a u četvrtak će doći do slabljenja vetra.

foto: Beta/Dragan Gojić

Prema prognozi, u Srbiji će ujutru biti ponegde po kotlinama kratkotrajna magla. Tokom dana umereno oblačno i suvo, u Timočkoj Krajini pretežno oblačno, mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, jugoistocni, u košavskom području povremeno jak, a u juznom Banatu i sa udarima olune jačine.

Jutarnja temperatura biće od -1 do 7 stepeni, a najvisa dnevna od 4 do 10 stepeni. Uveče i tokom noći na severozapadu i jugozapadu ponegde slaba kiša.

U Beogradu će biti umereno oblačno, vetrovito i suvo. Duvaće umeren, povremeno jak, jugoistočni vetar. Jutarnja tempetratura biće oko 5, najviša dnevna oko 9 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, do 17. januara, u četvrtak će biti pretežno oblačno, malo hladnije, ponegde sa kišom, jugoistočni vetar u slabljenju.

Zatim do kraja perioda umereno i potpuno oblačno, u petak mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, za dane vikenda uz pad temperature sneg se očekuje i u nižim predelima. Od utorka toplije, ponegde slaba kiša.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track