Sveštenik i vernici uvereni

JEREJ IVICA KOJI JE OTERAO ĐAVOLA NA BADNJE VEČE: Slava Bogu za sve! Snagom molitve odgurnuli smo svaku nečistu silu!

Društvo -

Snagom molitve odgurnuli smo svaku nečistu silu, kaže jerej Ivica Kalinović, dok meštani Aleksandrovca tvrde da su na prikazi uočili bol i urlik

Fotografija koja je nastala tokom paljenja badnjaka na Badnje veče ispred Crkve Svetog Nikolaja u selu Aleksandrovac, u braničevskoj opštini Žabari, mnogima je oduzela dah!

Korisnici društvenih mreža masovno ukazuju da se u gornjem desnom uglu, tik uz zid svetinje, vidi razjapljena čeljust nekakve prikaze koja uzmiče pred plamenom koji izlazi iz badnjaka. Oni u svojim komentarima pretpostavljaju da je to đavo lično, te da mu se na licu vide grč i bol i nazire urlik, dok oko vatre stoji okupljen narod koji je došao da se pomoli i svečano dočeka najradosniji hrišćanski praznik Božić.

Aleksandrovački vernici tvrde i čvrsto veruju da je te večeri njihov sveštenik jerej Ivica Kalinović snagom molitve razobličio zlu silu i oterao je pred dolazak praznika Hristovog rođenja.

Jerej Ivica Kalinović kaže za Kurir da je i sam bio iznenađen kad je video fotografiju i dodaje da je sve bila volja i blagoslov Božji.

- Neko je mom sinu poslao fotografiju. Ja prvo ništa nisam primetio, video sam samo vatru i badnjak, ali moja ćerka je to videla i pozvala nas. Stvarno je neobično... U trenutku paljenja mislim da niko od prisutnih, a ni ja, jer sam bio koncentrisan na badnjak, ništa nije primetio - opisuje događaj sveštenik:

- Mogu samo da kažem: Slava Bogu za sve! Bio je to blagoslov od njega! Nisam ja ništa uradio, mi smo tu kao sveštenici samo da mu služimo i da preko nas deluje Božji blagoslov na narod. Svakako, sam taj čin i taj dan su bili prelepi, ta vera ljudi, ta radost, a siguran sam, sve i da se taj prikaz nije pojavio na slici, da smo snagom molitve odgurnuli svaku nečistu silu.

Njegov sin Stefan, koji je sliku podelio na društvenim mrežama, kaže da je atmosfera bila predivna i „da je to ono što je ovoj prikazi očito smetalo“.

Kurir/Jelena Pronić

Foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(КУРИР ТВ) ЦРКВА СВЕТОГ МАРКА! Богородичин мозаик највећи на свету!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja