ISPOVEST DEVOJKE IZ AUTA KOJI JE POTONUO KOD ADE HUJE: Veljko nas je dovezao do reke, jer ga "reka smiruje"!
Foto: Marina Lopičić

uspeli da isplivaju iz dunava

ISPOVEST DEVOJKE IZ AUTA KOJI JE POTONUO KOD ADE HUJE: Veljko nas je dovezao do reke, jer ga "reka smiruje"!

Društvo -

BEOGRAD- Andrijana J. (26) i Veljko B. (50) nalazili su se u kolima marke "ford" koja su u utorak 9. januara upala u Dunav na Adi Huji. Vozilo je bilo parkirano na obali i potom je upalo u vodu, a i devojka i muškarac su srećom izbegli ozbiljnije povrede.

Čitav događaj je, međutim, privukao veliku pažnju medija jer se odigrao na skoro istom mestu na kome su u novembru 2014. troje mladih koji su bili u vozilu koje je uletelo u Dunav smrno stradali.

foto: Vlada Šporčić

"Tog dana u 10 časova na Novom groblju je organizovan ispraćaj posmrtnih ostataka mog jako dobrog prijatelja koji je nekoliko dana pre toga tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći. Veljko se sam ponudio da me odveze iz Zemuna da bih stigla na vreme. Ispraćaj se završio u 11.15 i ne treba da detaljno obrazlažem u kakvom sam emotivnom i fizičkom stanju bila. Veljkova ideja je bila da odemo na kafu negde na obalu "jer ga reka smiruje". Meni je bilo svejedno jer sam duhovno bila potpuno odsutna. S obzirom na to da je duplo stariji od mene i dobar drug člana moje uže porodice osećala sam se sigurnom ", ispričala je Andrijana.

foto: Vlada Šporčić

Veljko se, kako ona tvrdi, bez najave spustio kolima preko rampe do same vode i zaustavio vozilo.

"Nismo stigli ni da shvatimo, a vozilo je krenulo samo od sebe, iz za sada nepoznatih razloga. Pošto nisam vozač, nisam znala čime bih mogla da to sprečim. U sekundi vozilo je završilo u uzburkanom Dunavu, a matica je počela da nas nosi ka sredini reke. Moj prozor je već bio otvoren. Zahvaljujući prisebnosti uspeli smo da se izvučemo iz vozila koje je potonulo kao Titanik i da se dočepamo jednog čamca koji je sajlom bio privezan za nasip", seća se Andrijana.

Veljko je uspeo da izađe i pokušao je da je preko čamca izvuče na sigurno dok sam ona, zadnjim snagama, držala da je matica ne odnese. Pomoć je stigla sa obližnjeg ukotvljenog broda.

foto: Marina Lopičić

"Dotrčao je mladić koji je sve to video i uz njegovu pomoć izašla sam na suvo. On me je odmah izuo i bodrio da u čarapama trčim do njegovog broda gde su me utoplili i zamenili mi natopljenu odeću njegovom suvom i zvali hitnu pomoć jer sam ja provela oko 15 minuta u ledenoj vodi. Odvezena sam u Urgentni centar gde su se stvorili moji roditelji i odveli me u sigurnost našeg doma", kaže Andrijana.

Ova devojka dodaje i to da su je pojedini komentari i opaske jako povredile.

"Sve implikacije o nekom "ljubavnom zanosu", isticanje činjenice da mi nismo u krvnom srodstvu i “šta radi 26-godišnja devojka sa 50-godišnjim muškarcem u kolima na obali Dunava” su zlonamerne i neistinite", zaključuje ona.

(Kurir.rs/Dnevno.rs/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! BRITANCI OČEKUJU PROMENE GRANICA NA BALKANU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja