DOBRE VESTI IZ GAK NIŠ: Beba čija je majka zaražena boginjama NEMA simptome bolesti
Foto: Profimedia

Dete pod nadzorom do protoka perioda inkubacije

DOBRE VESTI IZ GAK NIŠ: Beba čija je majka zaražena boginjama NEMA simptome bolesti

Društvo -

MIŠ - Beba iz Niša koju je rodila majka zaražena malim boginjama, u dobrom je stanju i nema simptome ove bolesti, potvrđeno je na Dečjoj internoj klinici.

foto: Fonet

"Stanje bebe je dobro, stabilna je i bez simptoma bolesti", kaže načelnik intenzivne nege na dečjoj klinici dr Dejan Milojević. Beba će biti pod nadzorom lekara još najmanje pet do sedam dana, do protoka perioda inkubacije, kako bi se pratilo da li će se ispoljiti simptomi zaraze morbilima.

MALE BOGINJE SE ŠIRE, U KRALJEVU OBOLELO VIŠE OD 100 OSOBA: Zaraženo čak 20 lekara i medicinskih sestara!

Žena iz Niša zaražena malim boginjama porođena je u noći između četvrtka i petka na Ginekološko-akušerskoj klinici u Nišu, što je prvi takav slučaj u ovom gradu. Porodilja je imala ospe po telu, ali u završnoj fazi bolesti.

foto: Profimedia

Prema rečima direktora GAK dr Bojana Lukića porođaj je prošao u najboljem redu i nakon porođaja i majka i bebe su bile dobro. Porođaj je obavljen u potpuno izolovanim uslovima tako da ona nijednog trenutka nije imala kontakt sa drugim trudnicama koje leže na klinici.

EVO KAKO SU STIGLE MALE BOGINJE U BEOGRAD: Sve je počelo od jedne svadbe!

Porodilja je smeštena u sobu namenjenu za izolaciju, sa posebnim mokrim čvorom, odakle nije izlazila niti imala kontakte sa drugim trudnicama, a nakon toga je prebačena na Infektivnu kliniku.

foto: AP/Ilustracija

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu potvrdili su da je porodilja zaražena morbilima u stabilnom stanju i da se boginje povlače.

(Kurir.rs/Blic/B. Janačković, I. Anđelković/Foto: Ilustracija/Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ALARMANTNO! Pogledajte koliko dece u Srbiji godišnje oboli od raka?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track