SALMONELA U MLEKU U PRAHU ZA BEBE: Afera kompanije Laktalis potresa planetu
Foto: Shutterstock

OPREZNO

SALMONELA U MLEKU U PRAHU ZA BEBE: Afera kompanije Laktalis potresa planetu

Društvo -

Direktor kompanije „Laktalis“ Emanuel Besnije saopštio je da je u 83 države povučeno 12 miliona kutija mleka u prahu za bebe pošto je u fabrici otkrivena salmonela.

Proizvodi se u svetu prodaju kao brendovi „Milumel“, „Picot“ i „Celi“.

- Iz prodaje smo povukli 12 miliona kutija mleka u prahu, ali u ovakvim situacijama ne smemo stati na tome. Distributeri više ne moraju sortirati proizvode i na taj način tražiti sporne kutije. One se moraju ukloniti sa svih polica - rekao je Besnije, koji se prvi put oglasio nakon što je optužen da je kompanija sakrivala epidemiju salmonele kod biljke od koje se proizvod pravi.

U Francuskoj je prijavljeno 35 slučajeva trovanja beba salmonelom, jedan slučaj je evidentiran u Španiji, a u Grčkoj se čekaju nalazi o potencijalnoj zarazi bebe. Besnije je obećao odštetu porodicama, najavljujući detaljnu istragu.

foto: PrintScreen

U kompaniji pretpostavljaju da je izvor zaraze pogon za sušenje mleka u prahu u kompaniji u Kraonu.

Kada je afera otkrivena, preduzeće „Amikus SRB“ saopštilo je da iz predostrožnosti povlači iz prometa sa tržišta Srbije dijetetski proizvod „Celia Expert 2“, serije 17COO12838.

M. B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track