OBRENOVČANI, SADA MOŽETE I DA ZARADITE: Ko prijavi divlju deponiju i zagađivača od opštine dobija 5.000 dinara!
Foto: Filip Plavčić/Ilustracija

STOP DEPONIJAMA

OBRENOVČANI, SADA MOŽETE I DA ZARADITE: Ko prijavi divlju deponiju i zagađivača od opštine dobija 5.000 dinara!

Društvo -

Obrenovac je započeo obračun s divljim deponijama nagrađivanjem građana sa po 5.000 dinara koji fotografišu i prijave zagađivače.

Već prvog dana akcije “Stop deponijama” žitelj Zabrežja je zaradio džeparac uslikavši kamion koji je istovarivao otpad na nedozvoljenom mestu.

"Policija i komunalna inspekcija izašle su na lice mesta po prijavi građanina. Firma koja je vlasnik kamiona biće kažnjena sa 50.000 dinara, a savestan meštanin nagrađen sa 5.000 dinara", kaže predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, uz napomenu da je novac izdvojen iz opštinskog budžeta.

U Obrenovcu postoji dvadesetak crnih tačaka gde se nelegalno odlaže otpad, dodaje Čučković, i to bezrazložno.

"Besplatno je i odvoženje i prijem na gradskoj deponiji. Ukoliko građani imaju kabasti otpad, veš-mašinu, javno-komunalno preuzeće dolazi besplatno, a ljudi van nje bacaju svašta, tako da čak zakolju životinju i bace je recimo, u kanal", napominje prvi čovek Obrenovca.

Prema njegovim rečima, povod nije nedavno otkriće desetina tona kancerogenih materija u buradi na teritoriji ove opštine pošto je to, kako kaže, “druga sfera”.

(Kurir.rs/Blic/Foto: FIlip Plavčić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track