OPET UDAR NA DŽEP: Gorivo skuplje za dva dinara
Foto: Dragana Udovičić

Promena cenovnika

OPET UDAR NA DŽEP: Gorivo skuplje za dva dinara

Društvo -

Cena benzina i dizela zavisi od politike proizvođača koji imaju rafinerije, odnosno dobavljača koji trguju na veliko i koji kalkulišu cenama

Cene svih vrsta benzina i dizela u narednih 10 dana na svim pumpama u Srbiji porašće za dva dinara po litru, a razlog ovog poskupljenja je skok cene barela nafte na svetskom tržištu za 3,3 odsto, tvrdi za Kurir Nebojša Atanacković, predsednik Upravnog odbora „Nafta“ a. d.

- Cena benzina i dizela zavisi od politike proizvođača koji imaju rafinerije, odnosno dobavljača koji trguju na veliko i koji kalkulišu cenama. Povećanje cena na pumpama uvek malo kasni u odnosu na berzu, ali može se očekivati da će oni da prate to povećanje. To povećanje neće biti veliko, svega dva dinara po litru benzina i dizela u narednih desetak dana, ali se može desiti da neke pumpe koje nemaju konkurenciju u blizini odmah povećaju cene - kaže Atanacković.

To znači da će uskoro na pumpama cena evropremijum BMB 95, umesto 143,2 dinara, koštati 145,20 dinara po litru, dok će litar evrodizela sa 150 koštati 152 dinara. Inače, od juna do decembra 2017. nafta je poskupela za oko 50 odsto.

Kurir / S. T.

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track