IDE NA DOBOŠ: Prodaju školu zbog duga Železnica
Foto: Kurir

Železničko-tehnička škola u Beogradu

IDE NA DOBOŠ: Prodaju školu zbog duga Železnica

Društvo -

Škola, koja je vlasništvo „Železnica Srbije“, stavljena je na licitaciju kako bi se namirili dugovi ovog preduzeća, čiji su računi blokirani dve godine, prema radnicima kojima od 2009. do 2012. nisu isplaćene zarade

Komora izvršitelja objavila je oglas o javnoj prodaji Železničko-tehničke škole u Beogradu, koju trenutno pohađa oko 1.000 učenika.

Naime, škola, koja je vlasništvo „Železnica Srbije“, stavljena je na licitaciju kako bi se namirili dugovi ovog preduzeća, čiji su računi blokirani dve godine, prema radnicima kojima od 2009. do 2012. nisu isplaćene zarade.

- Nas i 75 zaposlenih u Železničko-tehničkoj školi u Beogradu interesuje, ako zgrada Železničko-tehničke škole u Beogradu bude prodata, gde će se potom odvijati nastava? Da li će zaposleni zajedno sa učenicima biti podstanari po beogradskim školama koje imaju slobodnog prostora? - navodi se u pismu Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije upućenom resornom ministru.

Kada smo juče pozvali direktora Železničko-tehničke škole Dejana Aleksića, rečeno nam je da je povodom rešavanja ovog problema bio na sastanku u Ministarstvu prosvete, odakle nismo uspeli da dobijemo komentar.

Kurir / J. P.

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track