(FOTO) OPREZ, VELIKA PREVARA HARA SRBIJOM! Ako vas neko pozove sa ovog broja, NIKAKO SE NE JAVLJAJTE!
Foto: Profimedia

upozorenje građanima

(FOTO) OPREZ, VELIKA PREVARA HARA SRBIJOM! Ako vas neko pozove sa ovog broja, NIKAKO SE NE JAVLJAJTE!

Društvo -

BEOGRAD - Ako ste imali propušten iz inostranstva, nemojte da odgovarate, u pitanju je telefonska prevara, upozorio je jedan mobilni operater.

Oni u zvaničnom saopštenju upozoravaju svoje korisnike da je u toku velika prevara, koju su registrovali u toku dana i da ukoliko imaju propuštene pozive iz inostranstva, a poziv nisu očekivali, budu oprezni pri pozivanju tih brojeva.

"Imamo saznanja da se radi o već poznatoj prevari koja se ponavlja u raznim delovima sveta. Pozivi su upućeni nasumično sa opreme nepoznatog operatora i identifikuju se kao propušteni pozivi. Ukoliko uzvratite ovakav poziv, nakon signala za uspostavljanje veze uključuje se govorni automat, a sama uspostava veze može biti tarifirana kao međunarodni poziv u zavisnosti od zone u kojoj se mreža nalazi", navedeno je u saopštenju.

foto: Printscreen

Dalje se navodi da ovaj, kao ni drugi operateri nisu u mogućnosti da ovakve pozive blokira, jer pozivi uvek stižu sa različitih brojeva.

"Savetujemo vam da ukoliko ne očekujete međunarodni poziv ili vam broj sa kog imate propušten poziv na svom aparatu nije poznat pozivanje ne uzvraćate", stoji u saopštenju.

Pojedini građani nisu bili upućeni da je reč o prevari, pa su ostavljali komentare da im je sa računa naplaćen razgovor kao da su bili u romingu.

Operater nije naveo koji su tačno brojevi, ali su napomenuli da pozivi stižu sa različitih brojeva iz inostranstva, međutim, kako čitaoci Kurira koji su primili te pozive, kažu da su u pitanju brojevi koji počinju sa; +438, +355, +211, +216, +231 i sličnim.

(Kurir.rs/Foto: Profimedia/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nova prevara na srpskim pumpama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track