VELIKI USPEH AKCIJE MINISTARSTVA ZDRAVLJA: Blizu 100.000 građana na besplatnim preventivnim pregledima u prvih pet dana akcije
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

akcija se nastavlja

VELIKI USPEH AKCIJE MINISTARSTVA ZDRAVLJA: Blizu 100.000 građana na besplatnim preventivnim pregledima u prvih pet dana akcije

Društvo -

I petog dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, koju Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti, zabeležen je izuzetno veliki odziv građana.

Do 16 časova, u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije, ukupno 21.023 građana obavilo je preventivni pregled. Od tog broja, njih 5461 pregled je obavilo u Beogradu.

Veliku podršku i značajno interesovanje građana za ovom akcijom Ministarstva zdravlja posebno potvrđuje podatak da je u pet dana akcije pregledano blizu 100.000 građana Srbije.

Od tog broja, kod više hiljada građana prevenirano je ozbiljno oboljenje, što je najznačajniji rezultat ove akcije.

Danas je zabeleženo značajno interesovanje za mamografske i ginekološke preglede, usled čega su svim zainteresovanim građankama pregledi ove vrste zakazivani i za naredne dane.

Ministarstvo zdravlja će u skladu sa iskazanim ogromnim interesovanjem građana za besplatnim pregledima nastaviti da svakog meseca organizuje iste, a poseban akcenat će biti dat prevenciji kancerogenih oboljenja, u skladu sa kampanjom „Rak je izlečiv“ koju Ministarstvo zdravlja realizuje u saradnji sa RTS.

Ministarstvo zdravlja, uz zahvalnost građanima na podršci akciji, posebnu zahvalnost iskazuje svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu i posvećenosti.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZNAO ZA ĐINĐIĆEVO UBISTVO?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track