MIHAJLOVIĆ O IZGRADNJI AUTO-PUTEVA: Za Srbiju je najvažnije da se infrastrukturno poveže sa regionom
Foto: Beta/Miloš Miškov

novi projekti

MIHAJLOVIĆ O IZGRADNJI AUTO-PUTEVA: Za Srbiju je najvažnije da se infrastrukturno poveže sa regionom

Društvo -

BEOGRAD - Za Srbiju je izgradnja auto-puteva Beograd-Sarajevo i Niš-Merdare-Priština prioritet jer je najvažnije da se poveže sa zemljama u regionu, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Za Srbiju je prioritet povezivanje sa komšijama. Što se više budemo povezivali sa prvim komšijama to ćemo se bolje svi razvijati", kazala je ministarka novinarima.

Ona je dodala da je put Niš-Merdare-Priština značajan kao auto-put mira za ceo region, Srbiju, Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji kao i za izlazak Srbije na luke.

"Značajan je i za naše građevinske kompanije", kazala je Zorana Mihajlović.

Kako je istakla, Srbija je spremna za izgradnju auto-puta ka Sarajevu i biće predloženo da se formira radna grupa sa BiH kako bi se krenulo u realizaciju tog projekta.

"U toku ove godine možemo se baviti dokumentacijom i svime što je potrebno za pripremu projekta, a nakon toga razgovarati o načinima finansiranja", kazala je ministarka upitana ima li novca za kanal Dunav-Morava-Vardar čiju izgradnju inicira bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ona je rekla da ministarstvo na čijem je čelu u ovoj godini nema novca za realizaciju takvog projekta.

"Mi nismo stavili projekat tog kanala u prioritet Vlade Srbije kada govorimo o pojektima koji nisu jednogodišnji", rekla je Mihajlovićeva.

Istakla je da, kada je reč o projektima u Srbiji koji se realizuju u saradnji sa Kinezima, najvažniji su obilaznica oko Beograda, deonica Koridora 11 od Preljine do Požege i svi drugi projekti koji vode ka komšijama.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Miloš Miškov)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZORANU MIHAJLOVIĆ DOČEKALI APLAUZOM U VRANJU: Vi ste narodna ministarka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track