RUŽIĆ REAGOVAO NAKON NAPADA NA INSPEKTORA RADA U NIŠU: Napasti i pretući čoveka pred penzijom je za svaku osudu!
Foto: Zorana Jevtić

ministarstvo će raditi na daljoj zaštiti inspektora

RUŽIĆ REAGOVAO NAKON NAPADA NA INSPEKTORA RADA U NIŠU: Napasti i pretući čoveka pred penzijom je za svaku osudu!

Društvo -

BEOGRAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić najoštrije je osudio napad i prebijanje insprektora rada iz Niša i najavio da će to ministarstvo u narednom periodu intenzivno raditi na sistemskom rešenju za zaštitu inspektora od fizičkog i verbalnog nasilja.

"Napasti i pretući čoveka, profesionalca pred penzijom, o kome kolege i privrednici u pogledu pristupa i načina rada imaju samo reči hvale, jedino zbog toga što radi svoj posao je za oštru osudu", rekao je Ružić, i izrazio uverenje da će nadležni organi krivce pronaći i osuditi.

Kako se navodi u saopštenju, Ružić je ocenio da je reformom inspekcijskih službi, za koje je nadležno Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, postignuto da inspektori ne budu primarno kontrolori, već da imaju savetodavnu ulogu. "Na te promene su pozitivno reagovali i privrednici i sami inspektori", istakao je ministar.

Dodao je da je cilj svega što se radi u oblasti inspekcijskih službi da ljudi shvate da inspektori obezbeđuju da zakoni važe za sve jednako, da svi imaju istu obavezu da plaćaju poreze, prijavljuju radnike, da na tržište plasiraju bezbedne proizvode.

"Inspekcije vode računa o našoj bezbednosti, kontrolišu sanitarne uslove i hranu koju jedemo u restoranima, škole i vrtiće u kojima borave naša deca, bezbednost igrališta na kojima se igraju", kazao je Ružić i objasnio da je zato veoma važno da javnost shvati da inspekcije nisu neprijatelji, već da su u prvim redovima u borbi za bezbednost, zdravlje i fer poslovno okruženje.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Zoran Marjanović otkriva ubicu svoje supruge?! Tvrdi da zna ko je ubio Jelenu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track