FORMIRANJE ZAJEDNIČKE RADNE GRUPE: Mihajlović sa ambasadorom Turske o auto-putu Beograd - Sarajevo
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade

novi projekti

FORMIRANJE ZAJEDNIČKE RADNE GRUPE: Mihajlović sa ambasadorom Turske o auto-putu Beograd - Sarajevo

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Turske u Beogradu Tanžuom Bilgičem o narednim koracima u realizaciji projekta izgradnje autoputa Beograd - Sarajevo.

Mihajlović je najavila da će naredne nedelje Vlada formirati zajedničku radnu grupu, kako bi se što pre krenulo u realizaciju ovog projekta, i ponovila da je Srbija spremna da gradi dve trase autoputa koje će povezati Beograd sa Sarajevom, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade

"Srbija je spremna da gradi dve trase puta, jednu dužine oko 60 kilometara od Požege do Kotromana, koja se nastavlja na postojeću trasu Koridora 11, i drugu, dužine 21 kilometar, koja će spojiti Sremsku Mitrovicu sa Bijeljinom", objasnila je ministarka.

Istakla je da je važno da Srbija, BiH i Turska sve vreme rade zajedno na realizaciji ovog važnog regionalnog projekta.

Prema njenim rečima, prvi korak u realižaciji projekta je kompletiranje projektne dokumentacije, nakon čega slede razgovori o načinu finansiranja.

Ambasador Bilgič najavio je da će iduće nedelje Srbiju posetiti tehnička delegacija iz Turske, koja će se, dodaje, upoznati sa stanjem projektne dokumentacije za budući autoput Beograd-Sarajevo, a nakon toga obići obe rute ove saobraćajnice, kako bi se krenulo dalje u realizaciju projekta.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Kabinet potpredsednice Vlade)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track