EKSKLUZIVNO! MINISTARKA PRAVDE ZA KURIR: Srbija će spasti decu od droge!
Foto: Marina Lopičić

PODRŠKA NELE KUBUROVIĆ

EKSKLUZIVNO! MINISTARKA PRAVDE ZA KURIR: Srbija će spasti decu od droge!

Društvo -

Nela Kuburović najoštrije osuđuje propagiranje narkotika među omladinom i najavljuje set novih zakona

Propagiranje droga na društvenim mrežama i među omladinom nije nešto što samo navodi na nezakonito ponašanje već dovodi do degradiranja vrednosti porodice i celog društva. Srbija će učiniti sve da spase decu od narkomanije, kaže ekskluzivno za Kurir ministarka pravde Nela Kuburović.

foto: Instagram

Srpska javnost se nedavno suočila sa skandaloznim fotografijama na Instagram profilu „Droga Srbija“, na kojima se vide učenici kako poziraju s narkoticima u rukama u školi, kod kuće pa čak i pored policijskih automobila. Ministarka Kuburović kaže da najstrože osuđuje takvo ponašanje:

- Pozdravljam inicijativu nadležnih organa da što pre ispitaju sve okolnosti ovakvih slučajeva, koji pred sve nas postavljaju pitanje - prvo ponašanja i vaspitanja naše dece, a sa druge strane kontrole korišćenja socijalnih mreža, ne samo od strane njihovih tvoraca već i od strane roditelja - rekla je ministarka pravde za Kurir.

foto: PrintScreen

Ministarstvo pravde priprema nacrt novog zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, koji će obezbediti bolju zaštitu maloletnika, ali i efikasnije vođenje krivičnih postupaka protiv njih. Takođe, Ministarstvo apeluje da je potrebno da se u rešavanje slučajeva maloletničke delinkvencije uključe ne samo nadležni državni organi već i roditelji, obrazovne institucije, socijalne ustanove, odnosno celo društvo.

foto: Instagram

Podsetimo, ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je za Kurir da će policija hapsiti narko-dilere i sprečiti njihov pristup deci.

- Cilj nam je da sklonimo drogu sa ulica i iz školskih dvorišta i iskorenimo tu pošast koja je jedna od najozbiljnijih pretnji mladima. Ovo je zajednička borba celog društva, u koju svi moramo biti uključeni i odlučni da se suprotstavimo - kazao je Stefanović, dok je ministar prosvete Mladen Šarčević najavio da će decu koja se drogiraju izbaciti iz škole i poslati na lečenje, a njihove roditelje najstrože finansijski kazniti.

J. Pronić - Foto: PrintScreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MIRA MARKOVIĆ TVRDI DA ZNA KO JE I ZBOG ČEGA UBIO MILOŠEVIĆA! „Nisu mogli da ga osude, pa su ga ubili!“, tvrdi Markovićeva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track