STEFANOVIĆ ODLUČNO O UDARU DRŽAVE NA NARKO-DILERE PO ŠKOLAMA: Roditelji da vaspitavaju decu, policija da represivno reaguje!
Foto: Dragana Udovičić

Ministar policije kao prioritet ističe zaštitu dece

STEFANOVIĆ ODLUČNO O UDARU DRŽAVE NA NARKO-DILERE PO ŠKOLAMA: Roditelji da vaspitavaju decu, policija da represivno reaguje!

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da je borba sa drogom u školama veoma ozbiljna stvar i da je cilj, pored svega, objasniti i roditeljima i deci da i sam dodir sa narkoticima uništava čitave porodice.

foto: Printscreen/Pink

"Roditelji moraju svakog dana da govore deci o toj opasnosti. Važna je i represivna uloga policije i drugih državnih organa. Mi hoćemo da damo svoj doprinos. Snažna aktivnost oko škola je rezultirala hapšenjima, povećaćemo broj pripadnika policije oko škola i nećemo posustati. Razvijamo tehnološki sistem, postavili smo kamere koje registruju svako lice, panik tastere... Kada bude poslata takva vrsta poruke, da niko nije zaštićen, a mi je šaljemo svakoga dana, rezultati će biti još vidljiviji", istakao je ministar.

Podsetimo, ministar Stefanović je ekskluzivno za Kurir rekao da je poruka države jasna - neće dozvoliti narko-dilerima pristup našoj deci i školama.

foto: Printscreen/Pink

Da bi se problem narkomanije rešio, potrebno je da se uključi celo društvo.

"Cilj nam je da sklonimo drogu sa ulica, daleko od naše dece, iz školskih dvorišta i iskorenimo tu pošast koja je jedna od najozbiljnijih pretnji mladima. Ovo je zajednička borba celog društva, u koju svi moramo biti uključeni i odlučni da joj se suprotstavimo", istakao je Stefanović za Kurir.

foto: Printscreen/Pink

Ministar policije se osvrnuo i na sinoćnje ubistvo na Voždovcu, istakavši da je policija postigla određeni nivo u uspehu rasvetljavanja sličnih obračuna i da se broj ubistava svakodnevno smanjuje.

(KURIR TV) MLADIĆ UBIJEN U SAČEKUŠI NA VOŽDOVCU: Dva metka u glavu u mafijaškom obračunu!

"Ne možemo da rasvetlimo svako, ali smo uspeli da u velikom broju slučajeva privedemo osumnjičene i dođemo do rešenja slučaja. Siguran sam da ljudi iz policje daju sve od sebe da svako ubistvo reše", ocenio je Stefanović.

(Kurir.rs/Pink/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Hapšenje narko grupe u Novom Sadu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track