MIHAJLOVIĆ: Završetak rekonstrukcije magistrale do Užica početkom naredne godine
Foto: Beta/Miloš Miškov

ministarka u obilasku

MIHAJLOVIĆ: Završetak rekonstrukcije magistrale do Užica početkom naredne godine

Društvo -

SEVOJNO - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas u Sevojnu deonicu regionalnog puta od Čačka do Užica dužine 37 kilometara i najavila da će kompletni radovi biti završeni najkasnije početkom 2019.

"U ovoj godini očekujemo da 80 odsto radova na deonici Pakovraće-Užice, koja je najznačajnija za čitav ovaj kraj, bude završeno, a najkasnije do marta 2019. da bude kompletno urađeno", kazala je Mihajlović.

Ona je rekla da je važno da se sve uradi kvalitetno i da se poveća bezbednost, kao jedan od glavnih ciljeva projetka rehabilitacije 1.100 kilometara regionalnih puteva u koji država ulaže oko 400 miliona evra.

Govoreći o zahtevu lokalne samouprave da se uradi i kružni tok na ulazu u Sevojno, ministarka je navela da će Putevi Srbije uraditi analizu koja će pokazati koje je rešenje najbolje sa stanovišta bezbednosti i odvijanja saobraćaja.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da postoje "dve žile kucavice i preduslovi za dalji razvoj grada i privrede Užica".

"Jedna je završetak fabrike vode, za koju je 31. januara raspisan tender za drugu fazu radova, a drugo je putna infrastruktura, gde su za nas posebno važni izgradnja autoputa od Preljine do Požege i budući auto-put Beograd-Sarajevo koji prolazi kroz teritoriju Užica", naveo je Petković.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Miloš Miškov)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track