ŠARČEVIĆ: U Boljevcu zaživeo dualni model obrazovanja
Foto: Dragana Udovičić

reforme

ŠARČEVIĆ: U Boljevcu zaživeo dualni model obrazovanja

Društvo -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas u Boljevcu Srednju tehničku školu "Nikola Tesla", čiji su učenici uključeni u sistem dualnog obrazovanja, kao i jedno preduzeće gde đaci imaju priliku da steknu praktična znanja.

Ministar je u razgovoru sa predsednikom opštine Boljevac Nebojšom Marjanovićem i direktorom škole Ivanom Milutinovićem rekao da je jako važno što je u tom gradu zaživeo dualni model obrazovanja i najavio je uvođenje 14 novih dualnih profila u obrazovni sistem Srbije.

On je, kako je saopštilo Ministarstvo, kazao da se za narednu godinu planira uvođenje dualnih profila u ugostiteljstvu i turizmu, jer u toj opštini postoje kapaciteti za to.

Prema njegovim rečima, uvođenje dualnog obrazovanja moguće je u različitim oblastima, a u srednjim stručim školama učenici bi trebalo da budu osposobljeni za rad po završetku školovanja.

Predsednik opštine Boljevac rekao je da fabrika Agromehanika prepoznaje zanačaj školovanja kadrova koji su upravo potrebni ovoj fabrici, ističući da je to dobar primer dualnog obrazovanja. On je izrazio nadu da će u i narednoj godini u Srednjoj stručnoj školi "Nikola Tesla" i da će biti školovani kadrovi potrebni ovoj fabrici.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track