(KURIR TV) IRFAN MENSUR SKRHAN BOLOM ZBOG SMRTI GLOGOVCA: Divio sam mu se i mrzeo ga u isto vreme!
Foto: Branislav Božić

gLUMAC PREMINUO U 48. GODINI

(KURIR TV) IRFAN MENSUR SKRHAN BOLOM ZBOG SMRTI GLOGOVCA: Divio sam mu se i mrzeo ga u isto vreme!

Društvo -

Glumaca Irfana Mensura, kog smo zatekli ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta, iskreno je potresla vest da je njegov kolega, Nebojša Glogovac, jutros izgubio bitku s opakom bolešću.

"Glogovac je jedan od njajvećih glumaca koji se pojavio na ovim prostorima, a za koje ja znam i to sam i njemu otvoreno govorio. Mene nije sramota iskreno voleti velike i talentovane ljude i to im reći, o njima pričati. Nažalost, otišao je, otišli su mnogi veliki glumci", rekao je poznati glumac i otkrio po čemu će ga pamtiti.

div style="position:relative; padding-bottom:56.25%; height:0;">

"Pamtim ga po osmehu i pogledu, što je dobro. Pamtiću ga i po ulogama. Uloge su nešto što je samo njegovo. Ja sam mu se divio, nekad sam ga i mrzeo, jer sam shvatio da je otišao daleko, daleko u svom ražmišljanju".

I reditelju Gorčinu Stojanoviću je vest o smrti glumca teško pala, a kako kaže, ovo je veliki gubitak, ne samo za Jugoslovensko dramsko pozporište već srpsku glumu.

"Ovo nije samo apsolutno nenadoknadiv gubitak za srpsku glumu, teatar, film. Njegov odlazak deluje kao kraj jedne epohe, kao kad ode predvodnik jedne generacije. Nije bio samo fantastičan glumac, nego vodeći glumac svoje generacije. On je snažno obeležio naše vreme, bez obzira koje uloge igrao. Nije samo odlazak jednog od najvećih glumaca našeg vremena, verujem da bi se Nebojša nasmejao sada u svom maniru", rekao je reditelj.

(Kurir/Lj.Stanišić, Foto:Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track