BESMRTNI PROFESORE, HVALA: Učenica se potresnom porukom oprostila od Nebojše Glogovca
Foto: Printscreen Kurir TV

TUGA U JDP

BESMRTNI PROFESORE, HVALA: Učenica se potresnom porukom oprostila od Nebojše Glogovca

Društvo -

Vest da je glumac Nebojša Glogovac premunuo u 49. godini posle teške bolesti potresla je ceo region

Glogovac je predavao u jednoj školi glume koju je prvo predvodio Milorad Mandić Mandado 15. juna 2016. godine, kada nas je nažalost i on napustio. Nakon Mandine smrti Glogovac je preuzeo ovu školu glume. Marijana Mandić, jedna od učenica ove ustanove je želela da oda počast svom profesoru koji je predavao njenoj klasi. Kako kaže on nije bio samo učitelj glume, nego i učitelj života.

Kum 1 i Kum 2

Објава коју дели Nebojsa Glogovac (@garavigaragan) дана

"Kao pasionirani ljubitelj i poštovalac lika i dela Nebojše Glogovca, najmanje što mogu da kazem jeste da mi je izuzetna čast što mi se ukazala šansa da od njega makar na kratko učim glumu, pošto je predavao u školi glume koju pohađam. O njemu kao glumcu je izlišno govoriti, a o njemu kao pedagogu sam mesecima pokušavala da nađem dovoljno lepe reci kojima bih ga opisala svaki put kada bi me neko za to pitao. Uvek je neizrecivo teško. Odavao je utisak prizemnog, dostojanstvenog, odmerenog, prijatnog čoveka, punog poštovanja za druge i uživao je ljubav i neizmerno poštovanje kako od strane mene, tako i, zasigurno mogu reći, svih učenika svoje klase. Radovao se mladim i talentovanim ljudima i nesebično pružao svoje biće", rekla je Marijana.

Njegova učenica je sa ostalim glumcima iz klase u otišla da oda počast ovom velikanu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a potom su na nekoliko trenutaka preselili u učionicu gde je on držao časove.

Njegove kolege, ali i svi koji su odrastali uz njegove filmove, bili svedoci njegove umetničke bravure, učili kako se postaje šampion, ostaju neutešni zbog prerane smrti ove glumačke legende.

Udri Brus Li, tepaj Brus Li

Објава коју дели Nebojsa Glogovac (@garavigaragan) дана

"Dostojanstveno se držao do kraja i red je da ga dostojanstveno ispratimo kao nekog ko je ostavio vanvremenski pečat na kulturu i umetnost čitavog regiona i šire. Besmrtni profesore, hvala - ovime je uputila poslednji pozdrav svom profesoru.

foto: Printscreen Kurir TV

Kurir.rs/Srbijadanas/Foto Pritnscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV! A U BEOGRADU...MUK!!! Nema više Nebojše Glogovca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track