SAHRANA U 14 ČASOVA

(KURIR TV) KOMEMORACIJA NEBOJŠI GLOGOVCU U JDP, CELA SALA PLAČE: Zauvek spuštena zavesa, aplauz će trajati večno!

Društvo -

Nebojša Glogovac biće danas sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Glumčeva večna kuća biće pored Milorada Mandića Mande, u istom redu gde se nalaze i grobovi Dragana Nikolića i Velimira Bate Živojinovića.

foto: Zorana Jevtić

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu komemorativni skup počeo je u 11 časova. Skup u matičnom pozorištu otvorio je upravnik Tamara Manojlović, a govorili su Srdan Golubović, Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Dejan Miljač, Voja Brajović kao i mnogobrojne kolege.

foto: Zorana Jevtić

Građani i kolege okupili su se u velikom broju ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Među prvima stigli su Dragan Bjelogrlić, Radoš Bajić, Vesna Čipčić, Tanja Bošković sa ćerkom, Srdan Golubović; Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Nikola Đuričko.

foto: Zorana Jevtić

Sala u JDP-u bila je krcata, stigla je i glumčeva porodica, supruga, sinovi i Nebojšin otac, sveštenik Milovan Glogovac.

foto: Zorana Jevtić

Komemoracija počela njegovom poslednjom ulugom - Hamletom, a zatim govorom pozorišnog reditelja Dejana Mijača.

foto: Zorana Jevtić

"Svi oni koji su ga voleli došao je trenutak da kažemo poslednju reč Nebojši. Sećam se kad sam ga upoznao imao je uvek šta da kaže i njegovom rastu nije bilo kraja, uvek nov, neponovljiv i drag svima. Njegov talenat rastao je sve do trenutka kada ga ta prokleta bolest nije zaustavila. Ja to ne razumem, nikako ne razumem. Dragi moj, otišao si mlađi nego ikad i ostalo mi je da molimo gospoda da ti nađe tihi kutak u kome ćes dosanjati svoj san. Amin, zbogom Nebojša", rekao je Miljač pred krcatom salom JDP-a.

foto: Zorana Jevtić

"Ja sam uvek bio zadivljen njegovim talentom. opčinio me je. Nikad nije bilo potrebno ponavljati scene, nikad. Talenat je bio satkan od istine. Istina je bila u čvrstini i suštinske ljudskosti hrabrosti nežnosti. Naš heroj istine. Sve ume lud nedostižan. Nedostažni heroj istine bio je najbolji glumac ikada. Za mene bio je najbolji glumac na svetu. Zbogom, Glogi najtalentovaniji prijatelju!, rekao je u svom govoru reditelj Srdan Golubović.

Glumac Goran Šušljik na sceni sam glumi scenu iz Hadersfilda i plače.

"A onda se spušta zavesa i ide aplauz za večnost", rekao je kroz suze glumac.

"Na klasi se nije postovljalo pitanje da li si ti taj, najveći, bilo je pitanje dokle ćeš odleteti. Dotakao si nebesa šta god si radio. Očekivali smo to od tebe, ali nismo očekivali da će biti ovako kratko druže naš. Kad pomislimo šta si nam ostavio iza sebe u amanet nemerljivo je. Ali kad pomislimo na to koliko si nas zagrljaja, osmeha i tvog društva lišio, imamo pravo da kažemo prerano je nije fer druže moj. Pokazao si nam kako da budemo oštri, svoji, pravedni. Svašta bismo još rekli ali nas upozorava tvoja mera ukusa. Držim se dobro, vidi me. Preko bi me pogledao i rekao, možeš ti to bolje, Nale. Znaš, Glogi, možda je svet lep i šaren, ali naša pesma neće biti ista. Volimo te", rekla je vidno potresena Nataša Ninković.

"Kume moj stari, sve mi nedostaje. Dobri moj u koje nebo da gledam? S kim da delim, kome da kažem. Sam si, sam, sam, kume moj", rekao je Vojin Ćetković. Nakon ovoga, svi glumci su na sceni, aplauz i suze. Svi plaču!

foto: Mona Cukić Kurir

Opelo u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju u Beogradu počinje u 14 časova. Odluku da Glogovac bude sahranjen u Aleji doneta je još u petak, kad je iznenada preminuo.

foto: Mona Cukić
1 / 18 Foto: Zorana Jevtić

(Kurir/Mona Cukić, Foto:Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV! A U BEOGRADU...MUK!!! Nema više Nebojše Glogovca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track