Direktor Zastave oružja: Danas uplata bonusa zaposlenima od 10.000 dinara
Foto: Fonet/Ministarstvo odbrane Srbije

Štrajkački odbor najavio novi štrajk upozorenja

Direktor Zastave oružja: Danas uplata bonusa zaposlenima od 10.000 dinara

Društvo -

KRAGUJEVAC - Direktor fabrike "Zastava oružje" Milojko Brzaković rekao je da će danas zaposlenima biti isplaćen bonus od 10.000 dinara i odbacio tvrdnju Samostalnog sindikata da je rukovodstvo uplatu uslovilo odustankom sindikalista od svih budućih štrajkova u toj fabrici.

Štrajkački odbor je danas najavio novi štrajk upozorenja, ako se radnicima do sutra do 10 časova ne uplati deo bonusa u iznosu od 10.000 dinara, od traženih 25.000 dinara.

Direktor je potom negirao da se bonus danas isplaćuje baš zbog pretnje novim štrajkom. On je objasnio da su predstavnici sindikata u razgovoru sa Nadzornim odborom pristali da se zaposlenima isplati 10.000 dinara odmah i još 5.000 dinara pred godišnji odmor u julu , ali da oni nisu potpisali sporazum o tom dogovoru.

Po rečima Brzakovića tim sporazumom bi bila stavljena tačka na štrajkove o bonusu, kao i da se više neće pregovarati o početnom zahtevu sindikata koji je tražio od 25.000 dinara za bonus.

Direktor fabrike je rekao da ima mogućnosti da isplati bonus od najviše 15.000 dinara, jer postoje nasledjeni dugovi .

"Vratili smo 6,5 miliona evra za tri godine na ime dugovanja i pozajmica koji su potrošeni pre 2015. godine i imamo da vratimo još 2,3 miliona dolara", rekao je Brzaković.

Direktor je naveo da je u poslednje tri godine fabrika uspela da svake godine povećava plate od 1.500 do 2.000 dinara. Brazković je najavio da će zaposleni i ove godine primiti regres u visini prosečne zarade u fabrici a to je 51.760 dinara.

Štrajkački odbor je ranije danas saopštio da je u petak rukovodstvo uplatilo "deo bonusa" od 10.000 dinara od traženih 25.000, ali je novac povučen sa računa radnika pošto sindikat nije pristao da potpiše sporazum da neće organizovati štrajkove o bilo kom zahtevu.

Brzaković je rekao da sindikat laže i o stanju u fabrici i o njenom poslovanju, da sindikat nema toliku podršku radnika o kojoj priča, i rekao da pretpostavlja da iza sve toga "stoji politika".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Evo šta je Vučić u Zagrebu poručio Srbima i Hrvatima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track