OBELEŽEN DAN DRŽAVNOSTI U VRANJU Tričković: Srbi su pokazali hrabrost i mudrost, ustali i pobedili onda kada niko nije verovao da mogu i umeju
Foto: Tatjana Stamenković

sretenje

OBELEŽEN DAN DRŽAVNOSTI U VRANJU Tričković: Srbi su pokazali hrabrost i mudrost, ustali i pobedili onda kada niko nije verovao da mogu i umeju

Društvo -

U Vranju je polaganjem venaca na bareljef Voždu Karađorđu obeležen 15. februar, Dan državnosti Republike Srbije i 214. godišnjice Prvog srpskog ustanka.

Svečanost u centru grada na platou ispred bareljefa Voždu Karađorđu počela je himnom „Bože pravde“ u izvođenju Hora vranjske Gimnazije. U programu su nastupili i recitatori Dušan Tomić i Jelena Antić, kao i solistkinje Mila Nikolić i Stanislava Jaćimović.

foto: Tatjana Stamenković

Vence na bareljef Karađorđu Petroviću položila je delegacija Grada Vranja na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem, pukovnik Slobodan Stopa u ime 4. brigade Vojske Srbije, načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković , Policijska uprava Vranje na čelu sa načelnikom Igorom Živkovićem, predstavnici BIA, političkih stranaka, udruženja , delegacija gradske opštine Vranjska Banja.

Prisutnima se obratio predsednik Skupštine dr Dejan Tričković, koji je rekao da su slobodarski duh srpskog naroda, narav koja teži pravdi istini, poštovanju osnovnih prava pojedinaca, obeležili našu viševekovnu i slavnu istoriju.

“Srbi su pokazali hrabrost i mudrost, ustali i pobedili onda kada niko nije verovao da mogu i umeju. Zato naše junake, znane i neznane, ne smemo zaboraviti”, kazao jeTričković.

foto: Tatjana Stamenković

On je istakao i da su naši preci postavili temelje pravih vrednosti i srpske državnosti i započeli put jedne stabilne društvene zajednice.

“Spski narod ostao je dosledan u svojoj nameri da otadžbinu čuva, da za slobodu živi i da se za nju bori. Naši preci su postavili temelje pravih vrednosti i srpske državnosti i započeli put jedne stabilne društvene zajednice. Nastavimo taj put”, rekao je Tričković.

Obeležavanju Dana državnosti u Vranju pristvovao je I veliki broj građana.

T. Stamenković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA PROSLAVILA DAN DRŽAVNOSTI U ORAŠCU! Evo šta je predsednik Vučić rekao o srpskom nestajanju

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track