DVE GODINE OD SMRTI: Istina o otmici Srba u Libiji nikada neće biti otkrivena
Foto: Privatna Arhiva

Oteti službenici srpske ambasade

DVE GODINE OD SMRTI: Istina o otmici Srba u Libiji nikada neće biti otkrivena

Društvo -

Prestajem polako da se nadam. Ništa mi više ne treba, samo da nam neko kaže zbog čega su ih oteli i ubili, kako, šta... Svi su digli ruke i zaboravili, kao da se to nije ni desilo, rekao je Jovičin brat Dragan Mišić

Dve godine su prošle od tragične smrti dvoje službenika srpske ambasade u Libiji Jovice Stepića i Slađane Stanković, a porodice nastradalih svaku godišnjicu dočekuju sa sve manje nade o saznanju prave istine o njihovoj otmici i pogibiji.

Jovičin brat Dragan Mišić kaže za Kurir da godine prolaze, ali da bol i tuga ostaju. On kaže da je jedinu istinu možda znao ambasador Oliver Potežica, koji je podlegao teškim povredama koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći u Tunisu u maju prošle godine.

- Ni njega više nema, tako da teško da će se ikada bilo šta saznati. Razočaran sam što još uvek ne znamo istinu o njihovoj otmici. Svi su nas zaboravili. Teško mi je bez brata Jovice, a istu tugu nosim u srcu kao i tog dana kada sam saznao da su stradali - tužan je Mišić:

- Prestajem polako da se nadam. Ništa mi više ne treba, samo da nam neko kaže zbog čega su ih oteli i ubili, kako, šta... Svi su digli ruke i zaboravili, kao da se to nije ni desilo.

Podsetimo, Slađana Stanković i Jovica Stepić, službenici MSP, bili su vezista i vozač ambasade u Tripoliju. Oteti su ih 8. novembra 2015. u libijskom gradu Sabrati, kad je napadnuta kolona vozila u kojoj se nalazio i srpski ambasador Oliver Potežica. U zarobljeništvu su bili 104 dana. Poginuli su u američkom bombardovanju ekstremističkog kampa islamista 20. februara 2016. Godišnjicu smrti stradale Slađane obeležiće i njen suprug Aleksandar sa ćerkama u Moskvi, gde im je Ministarstvo spoljnih poslova obezbedilo egzistenciju.

M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track