ZORAN JE PRVI OŽENIO ALBANKU 2010. GODINE, A ONDA JE OD NJEGA SVE POČELO: Nisu se razumeli ni reč, a evo kako danas žive!
Foto: Printscreen Facebook

DOGOVORENI BRAKOVI KRENULI SU POSLE NJEGA

ZORAN JE PRVI OŽENIO ALBANKU 2010. GODINE, A ONDA JE OD NJEGA SVE POČELO: Nisu se razumeli ni reč, a evo kako danas žive!

Društvo -

Zoran Tomić je bio prvi momak iz Srbije koji je “povukao nogu” i doveo snajku iz Albanije sad već daleke 2010 godine. Ubrzo za njim istu stvar su uradili mnogi muškarci sa sela koji u Srbiji godinama nisu mogli da pronađu suprugu za sebe. Bilo je to pre osam godina.

Situacija se danas promenila. Momci se i dalje žene Albankama, ali više nije reč o ljudima sa sela već o lekarima, pilotima, inženjerima...

A kako je sve to izgledalo avgusta 2010. godine...

"U opštini Kuršumlija nedavno je sklopljen prvi brak između Srbina i Albanke, a "novopečeni" supružnici koriste usluge prevodioca jer još ne znaju jezik partnera.

Iako je Kuršumlija blizu administrativne linije sa Kosovom, u njoj nikada nije bilo mešovitih brakova osoba iz srpske i albanske zajednice. Čak su i retke prijateljske veze Srba i Albanaca prekinute nakon rata 1999. godine.

foto: Printscreen

Međutim, pre desetak dana, u kuršumlijskom planinskom selu Sagonjevo sklopljen je brak između Zorana Tomića (35) i Edmonde Kardaku (34) iz Albanije.

Supružnici su za agenciju Beta kazali da im ne smeta to što su različite nacionalnosti i vere, ali da im je problem jezik bračnog partnera koji ne poznaju. Zato su angažovali prevodioca koji i dalje boravi kod njih dok ne nauče srpski, odnosno albanski jezik.

Zoran Tomić je, nakon brojnih neuspešnih pokušaja da se oženi i osnuje porodicu, rešio da potraži sreću u Albaniji.

Nakon trodnevnog traganja za devojkom po albanskim selima "posrećilo" mu se u jednom selu blizu Skadra gde je upoznao Edmondu i odmah je zaprosio", glasio je tada izveštaj.

A kakva je situacija danas?

Kao što se može videti na njihovim profilima na društvenim mrežama, njih dvoje su u srećnom braku. Svakodnevno objavljuju fotografije sa decom, dečakom i devojčicom, a mlada ističe da je srpski u potpunosti savladala.

"Sećam se našeg venčanja u oštinskoj sali. Tada mi je bio potreban prevodilac, jer sam znala samo nekoliko srpskih reči. A, eto, sada mogu drugima da držim časove iz srpskog jezika", rekla je ranije za beogradske medije Edmonda i priznaje da se uprkos jezičkoj barijeri i po dolasku u suprugovo selo odlično snašla.

foto: Profimedia

Osim svekrve Radojke, koja je jedva dočekala snahu u kući, lepo su je, kaže, prihvatili i meštani.

- To mi je pomoglo da prebrodim sve nedoumice i nepoznanice na koje sam u početku nailazila - kaže Edmonda dok njenu priču pažljivo prati suprug i potvrdno klima glavom.

Mlada iz Prokuplja pobegla prve noći

Međutim, nisu svi bile te sreće. Nedavno je region obišla priča o mladi iz Prokuplja, koja je pobegla prve bračne noći.

Ovaj Prokupčanin prevaren je jer je platio 1.500 evra da bi sklopio brak sa Albankom, ali je ona posle nekoliko sati pobegla iz njegove kuće!

foto: AP/Ilustracija

Sumnja se da iza prevare stoji grupa koja posreduje u sklapanju brakova sa Albankama, i da je ovo samo jedna u seriji prevara koje su počinili.

- Identifikovane su osobe koje se sumnjiče za ovo krivično delo i postupak vodimo u saradnji sa tužilaštvom u Albaniji - potvrdio je tada za Kurir portparol Osnovnog tužilaštva u Prokuplju Boro Zečević.

Šumadinac dao 4.500 evra, mlada nije stigla ni do kuće

Šumadincu (40) koji je pre oko godinu dana nameravao da se oženi Albankom dogodila se slična sudbina, ali je njega koštala daleko više.

On je dao oko 4.500 evra za mladu i otišao po nju u Albaniju, ali mlada nikada nije stigla u Šumadiju.

- Seli su u jednu kafanu pre ulaska u Srbiju. Zamolila je mladoženju da ode do telefona i pozove sestru još jednom, pre prelaska granice. Nikada se više nije vratila za sto. Izašla je na druga vrata i pobegla - ispričao je jedan poznanik prevarenog Šumadinca.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) LJUBAV DUBLJA I OD MORSKIH DUBINA: Oduševićete se kada čujete kako je ovaj Vranjanac zaprosio devojku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track