VRHUNSKO LEČENJE BOLESTI GLAVE I U NIŠU: Urađena prva intervencija na kjuza aparatu
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

NEUROHIRURGIJA

VRHUNSKO LEČENJE BOLESTI GLAVE I U NIŠU: Urađena prva intervencija na kjuza aparatu

Društvo -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je novu zgradu Kliničkog centra u Nišu, u kojoj je dr Danica Grujičić, načelnica Centra za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije, uradila prvu neurohiruršku intervenciju na novom „kjuza“ aparatu.

- Nije dovoljno da se napravi zgrada i da se uloži u sve uslove koji su na svetskom nivou, nego da se i posle toga radi - da se unapredi struka, da se uvedu nove metode, jer se medicina razvija svakog dana, i to mora da se prati - kaže ministar Zlatibor Lončar.

- Čast mi je što sam pozvana da uradimo prvu intervenciju, ali sam ubeđena da neće biti nikakvih problema i da će pacijentima iz ovog dela Srbije biti olakšica jer neće morati da odlaze u Beograd. Što se operacije tiče, tumor je prilično proširen na mozgu, pa smo morali da radimo samo biopsiju kako bismo videli o kakvom se tumoru radi. U zavisnosti od histologije, ili ćemo raditi drugu intervenciju, ili će ići na zračenje i hemoterapiju - rekla je dr Grujičić.

Direktorka Klinike za neurohirurgiju dr Vesna Nikolov izrazila je zahvalnost Ministarstvu zdravlja što su omogućili da niška neurohirurgija krene uzlaznim putem pomoću savremene opreme.

Kurir / D. K.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track