GRČKA MINISTARKA: Srpski turisti rado viđeni gosti u Grčkoj
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

gost na sajmu turizma

GRČKA MINISTARKA: Srpski turisti rado viđeni gosti u Grčkoj

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka turizma Grčke Elena Kuntura izjavila je da je broj srpskih turista u Grčkoj prošle godine porastao za 15 odsto, isto koliko i broj grčkih turista u Srbiji.

Grčka ministarka je na svečanom koktelu, dan uoči 40. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, čiji je Grčka ovogodišnji partner, rekla je da njenu zemlju svake godine poseti između 700.000 i 900.000 turista iz Srbije.

"Veoma smo srećni što smo ovogodišnji partneri Međunarodnog sajma turizma u Beogradu. Grčka i Srbija dele dugogodišnje prijateljstvo, Srbi vole Grčku, a i Grci vole Srbiju", rekla je Kuntura.

Ministarka je navela da je u Srbiji, takođe, povećan broj turista iz Grčke za 15 odsto.

Nezvanična procena je da srpski turisti godišnje u Grčkoj ostave između 500 i 800 miliona evra.

"Pokušavamo da produžimo letnju sezonu, stvaramo tematske proizvode i želimo da predstavimo nove grčke destinacije turistima iz Srbije", rekla je grčka ministeraka, uoči otvaranja sajma.

Kaže da će se na 40. sajmu u Beogradu, koji će trajati do 25. februara, predstaviti mnogobrojni hoteli iz Grčke, kao i turističke agencije, koji će ponuditi kako tradicionalnu grčku ponudu poput istorijskih i kulturnih tura, tako i tematske ture kao što su religijski turizam, gastronomski turizam, ronjenje, kruzing...

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track