NEVREME: AMSS upozorio vozače na smetove u Braničevskom okrugu i Pomoravlju
Foto: PR

pažnja

NEVREME: AMSS upozorio vozače na smetove u Braničevskom okrugu i Pomoravlju

Društvo -

BEOGRAD- Zimska oprema neophodna je na svim putevima u Srbiji, a vozače očekuju snežni nanosi u Braničevskom okrugu i Pomoravlju, saopštio je večeras Auto moto savez Srbije.

AMSS navodi da sneg i dalje pada na širem području istočne Srbije, da se u Braničevskom okrugu i Pomoravlju očekuje jak vetar koji može dodatno da oteža i uspori saobraćaj.

Prema izveštaju zimske službe ukinuta je zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere na putu Petrovaradin-Irig, dok je i dalje aktuelna na putevima II reda na

području zapadne i jugozapadne Srbije.

foto: AP/Ilustracija

"Ipak, večernji pad temperature može znatno da izmeni i ponovo aktivira zabrane, pa savetujemo vozačima, najviše teretnih vozila, da za putovanje biraju dnevne sate", navodi se u saopštenju AMSS.

Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta, dok teretna vozila na Kelebiji čekaju do pet sati na prelaz granice, na Horgošu tri, a na Batrovcima i četiri sata.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Madjarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, navodi AMSS i dodaje da vreme zadržavanja na graničnim prelazima relativno i promenljivo.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZALEDILA SU VAM SE STAKLA I BRAVA NA AUTU? 7+1 savet kako da pobedite snežnu nevolju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track