PACIJENTI SE BESPLATNO PREGLEDALI U VMC CERAK: Cele sledeće nedelje pregledi i na VMA od 14 do 19 sati
Foto: Nebojša Mandić

povodom 2. marta, Dana Vojnomedicinske akademije

PACIJENTI SE BESPLATNO PREGLEDALI U VMC CERAK: Cele sledeće nedelje pregledi i na VMA od 14 do 19 sati

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je vojno zdravstvo način da se pokaže civilstvu koliko je dobro i koliko vredi ulagati u vojsku.

On je nakon obilaska Vojno medicinskog centra (VMC) na Ceraku gde su se danas obavljali besplatni lekraski pregledi rekao da je u okviru akcija besplatnih pregleda u vojnom zdravstvu, pregledano više od 3.000 pacijenata.

Vulin je kazao da je ove godine za nabavku lekova, za nabavku medicinske opreme, predvidjeno oko dve milijarde dinara, kao i da će i pored toga, naći budžetska sredstva da se izvrši rekonstrukcija medicinskih centara, da se kupi nova oprema i primi veći broj zdravstvenih radnika.

"Sve ono što nam nedostaje u vojnom zdravstvu mora da bude obezbeđeno, jer, vojno zdravstvo se ne brine samo o 114.000 naših korisnika i 40.000 naših korisnika u Beogradu, već se brine i o oko 300.000 civila koji su pregledani kroz naš sistem, o 20.000 civila koji se nalaze u našim bolnicama", rekao je Vulin.

Današnjem obilasku VMC Cerak prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, načelnik Uprave logistike Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Ninković i načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik Uglješa Jovičić.

Sledeće nedelje, povodom 2. marta, Dana Vojnomedicinske akademije, lekari klinika za kardiologiju, endokrinologiju, reumatologiju, kao i Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju VMA besplatno će pregledati građane svakog dana u vremenu od 14 do 19 časova.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track