NEHUMANO! VOZAČ IZBACIO PRVAKA IZ AUTOBUSA: Lazar (8) nije imao kod sebe mesečnu kartu!
Foto: Biljana Roganović

Sramno ponašanje radnika Niš ekspresa

NEHUMANO! VOZAČ IZBACIO PRVAKA IZ AUTOBUSA: Lazar (8) nije imao kod sebe mesečnu kartu!

Društvo -

Bezdušno: Po ciči zimi i debelom snegu, u 7.35 ujutru, vozač je nasred raskrsnice, van stajališta, izbacio osmogodišnjeg Lazara, koji je zaboravio mesečnu kartu za prevoz do škole

Vozač gradskog autobusa „Niš ekspresa“ u Prokuplju izbacio je iz autobusa osmogodišnjeg dečaka Lazara nasred ulice, van stajališta, jer prvačić nije imao kod sebe mesečnu voznu kartu!

Autobusko stajalište u Prokuplju
Autobusko stajalište u Prokupljufoto: Biljana Roganović

Dečak je prevozom krenuo u školu, a da stvar bude gora, završio je u snegu nasred raskrsnice. To se dogodilo u sredu, oko 7.35 sati, kada je zabeleženo ledenih minus šest stepeni u Prokuplju.

„Niš ekspres“

ISPITUJU INCIDENT

Kurir je juče u više navrata pokušao da kontaktira sa stanicom „Niš ekspresa“ u Prokuplju, ali niko celoga dana nije odgovorio na pozive.

U „Niš ekspresu“, međutim, kažu da nisu upoznati s ovim slučajem, da će ga ispitati i nakon toga nam poslati zvaničan odgovor.

Baka se uplašila

Lazareva majka Marijana Glođović revoltirana je bezdušnošću vozača koji je njeno dete izbacio na zimu jer je zaboravio da ponese mesečnu kartu.

- Do autobuskog stajališta ga je ispratila moja majka i kada je autobus stao, rekla je vozaču da dete ima mesečnu. Lazar je ušao u autobus i vozilo je krenulo. Moja majka je pošla kući kada je čula Lazara. Iznenadila se i uplašila kada ga je videla nasred raskrsnice. On joj je rekao da je vozač tražio da mu pokaže kartu i da je on gledao u ranac, ali da je nije našao, pa je vozač zaustavio autobus, van stanice, i rekao mu da izađe - objašnjava Marijana za Kurir.

Ona dodaje da je sreća što njena majka nije daleko odmakla i mogla je brzo da dođe do unuka. Zajedno su sačekali naredni autobus, jer ih na ovoj relaciji, s obzirom na to da ih koriste radnici i učenici, u jutarnjim satima ima nekoliko.

foto: Biljana Roganović

Brutalna pravila

- Opet je s njim ušla u drugi autobus, platila kartu i Lazar je ipak na vreme stigao u školu. Zvala sam i prokupačko predstavništvo „Niš ekspresa“ i ispričala im šta se desilo. Žena koja se javila je rekla da dete ne bi smelo da se vozi bez karte, ali nije dalje bila raspoložena za razgovor. U redu je da se poštuju pravila, ali izbaciti prvaka iz autobusa na minus, bez pratnje, i to van stanice, mislim da ne bi smelo da se desi. Ne smem ni da pomislim šta je moglo mom sinu da se desi - kaže vidno uzbuđena Marijana.

foto: Fonet

Problematični vozači

IZBACILI I UČENICU ZBOG SITNIŠA

Incident s malim Lazorom nije usamljen slučaj.

Podsetimo, pre nekoliko godina se dogodilo da je učenicu srednje škole u Prokuplju vozač istog preduzeća, koje je jedino koje saobraća u prokupačkoj opštini, izbacio jer mu je za kartu dala metalni novac u sitnim apoenima.

Kurir / Biljana Roganović

Foto: Biljana Roganović, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SNEG ZATRPAO ZAJEČAR I BOLJEVAC, PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA! Pripadnici Sektora za vanredne situacije na terenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja