CRVENI METEOALARM JOŠ DANAS: Od ponedeljka PREOKRET i KRAJ ZIME! Pogledajte kakvo nas vreme očekuje u martu i aprilu!
Foto: Filip Plavšić

PROGNOZA

CRVENI METEOALARM JOŠ DANAS: Od ponedeljka PREOKRET i KRAJ ZIME! Pogledajte kakvo nas vreme očekuje u martu i aprilu!

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će sutra na severu i istoku biti ledeni dani sa temperaturom od -8 do 0 stepeni.

Upozorava se i da će danas u vecini krajeva, a u subotu uglavnom na severu i istoku padati kiša koja će se mestimično lediti na tlu.

Prema prognozi, sutra će u Srbiji biti pretežno oblačno i toplije sa kišom koja ce se mestimično lediti na tlu, samo ujutru i pre podne na severu, a u Timočkoj Krajini i u višim planinskim predelima tokom dana sa snegom.

foto: RHMZ

Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlju i olujni, južni i jugoistočni, uveče na severu u skretanju na severoistočni pravac. Jutarnja temperatura od - 8 do -2 , a najviša dnevna od -2 na severu i u Timockoj Krajini do 7 stepeni na jugu.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, ujutru sa snegom, tokom dana sa kišom koja će se u pojedinim delovima grada lediti na tlu.

foto: Profimedia

Vetar slab i umeren, pre podne povremeno i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura biće od -7 do -5, a najviša dnevna oko nula stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 9. marta, u subotu i nedelju biće umereno do potpuno oblačno mestimicno sa kišom, susnežicom i snegom, kiša ce se u subotu ujutru mestimično lediti na tlu, uglavnom na severu i istoku.

U ponedeljak veći deo dana pretežno sunčano i toplije, krajem dana novo naoblačenje sa kišom sa jugozapada. U nedelju i ponedeljak u košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim jugoistocnim vetrom. Od utorka promenljivo oblačno i toplije u pojedinim danima sa kišom uglavnom slabog intenziteta.

Mart kišovit i hladan

Što se tiče prognoze za prvi mesec proleća, prema prognozi AccuWeather očekuje nas kišni mart sa temperaturama oko 15 stepeni.

foto: Accuweather Printscreen

Od ponedeljka 5. marta nema više zimskih temperatura i minusa. Očekuje nas kišni period koji će se zadržati sve do kraja aprila.

foto: Accuweather Printscreen

Prvi dan proleća, 21. mart predviđeno je 13. stepeni sa kišom. Međutim, krajem meseca kreće otopljenje.

Prolećni april, ali kišovit

Već prve nedelje aprila uživaćemo u pravim prolećnim temperaturama, kada će se biti oko 20 stepeni.

foto: Accuweather Printscreen

Druga i treća nedelja aprila biće malo hladnija, sa padavinama, dok poslednje sedmice aprila vraća se lepo vreme. Period bez kiše najavljen je za maj, sa temepraturama oko 23 stepena.

foto: Accuweather Printscreen

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZAGLAVLJENI STE U SNEGU?! Ovo su pet svari koje morati imati uz sebe u toj situaciji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track