NIŠKA SPORTISTKINJA U PREDLOGU UDŽBENIKA IZ MATEMATIKE ZA 5. RAZRED: Deca uče razlomke kroz primer prvakinje u bolderu Staše Gejo! Evo kako glasi zadatak
Foto: Instagram printscreen

nAJBOLJA SPORTISTKINJA nIŠA

NIŠKA SPORTISTKINJA U PREDLOGU UDŽBENIKA IZ MATEMATIKE ZA 5. RAZRED: Deca uče razlomke kroz primer prvakinje u bolderu Staše Gejo! Evo kako glasi zadatak

Društvo -

Ona trenira u Jelašničkoj klisuri s ostalim alpinistima

NIŠ - Učenici petog razreda, ako bude odobren jedan od novih udžbenika, učiće o razlomcima kroz primer evropske prvakinje u bolderu i najbolje sportistkinje Niša za prošlu godinu Staše Gejo, članice PAEK Niš.

Budući đaci petog razreda možda će imati priliku da o razlomcima uče kroz primer uspešne 20-godišnje Nišlijke koja je prošle godine postala prvak Evrope u bolderu u Nemačkoj, što se pominje i u zadatku, pišu Južne vesti.

Ona trenira u Jelašničkoj klisuri s ostalim alpinistima. Jedan mlađi sportista, koji trenira sa Stašom, bez pauze je savladao 6,3 m i 8,4 m litice. Zatim se odmorio i savladao vrh do kojeg je imao još 12,3 m. Njegov idol Staša Gejo se odmarala na 6,3 m, a zatim je bez odmora savladala 8,4 m i još 12,3 m litice. Nakon završenog penjanja, na kojoj tački uspona se našao ovaj dečko, a na kojoj Staša? - piše u zadatku.

Ovaj primer je deo novog udženika za matematiku za peti razred koji je jedna domaća izdavačka kuća predala Ministarstvu prosvete na odobrenje.

Prilika da bude primer učenicima petog razreda Staša Gejo vidi kao čast.

- Dopada mi se upoznavanje mališana sa dostignućima njihovih sugrađana. Treba da znaju čime se naša država ponosi, ali je zaista čudno što se ovakve informacije nalaze baš u udžbeniku iz matematike. Nikada nisam ovako nešto očekivala i bilo mi je smešno na početku, ali me je ipak dirnulo - rekla je Staša.

Niška sportiskinja se trenutno nalazi u Velikoj Britaniji gde je očekuje prvo veće takmičenje ove godine - Međunarodni festival u Šefildu.

(Kurir.rs/Južne vesti/Ljubica Jocić/Foto: Instagram printscreen/Staša Gejo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track