DVE GODINE OD SMRTI DRAGANA NIKOLIĆA: Smejemo se s Gagom kao da je još uvek tu
Foto: Stefan Jokić, Marina Lopičić

Večan

DVE GODINE OD SMRTI DRAGANA NIKOLIĆA: Smejemo se s Gagom kao da je još uvek tu

Društvo -

Sastajemo se u bifeu Ateljea 212, nazdravljamo u njegovo ime, citiramo ga i očekujemo da se pojavi, kaže Gorica Popović

Veliki Dragan Gaga Nikolić napustio je ovaj svet na današnji dan pre dve godine, a njegova voljena supruga Milena Dravić i prijatelji se još ne mire sa njegovim odlaskom. Neko kao što je bio Gaga nikada i ne odlazi, on živi u sećanjima onih koji su ga voleli, a u bifeu Ateljea 212 kolege nazdravljaju u njegovo ime.

- Jednostavno ne mogu da se pomirim s tim i da poverujem da našeg Gage više nema. On je za mene toliko živ. I dalje je deo mog života i sa mnom je uvek i na sceni i pred kamerom. Moj drug. Njegove šale i vedar duh prisutni su uvek, imam osećaj kao da je otišao ne putovanje i da će se svakog trena vratiti. Mnogo vremena treba da prođe da bi postojao takav glumac i tako harizmatična ličnost - kaže Gorica Popović.

foto: Printscreen

Ime Gage Nikolića, kako objašnjava, pominje se svaki put kada se kolege sastanu u bifeu Ateljea 212.

- Često ga pominjemo. Citiramo njegove dečje šale koje smo obožavali. Smejemo se i nazdravljamo s njim u bifeu kao da je još tu, kao da će da se pojaviti svakog trenutka na vratima i reći jedan svoj dobro poznati fazon - rekla je Gorica, sa setom se prisećajući čuvenih kadrova sa snimanja kultnog filma „Nacionalna klasa“ iz 1979. godine, gde su igrali čuveni par Flojda i Šilju.

Džimi Barka, legendarni Flojd, simpatični Prle, šarmer Popaj, divlji Vlah-Alija, gradski vitez Urke živeće još dugo, a uz još stotinu uloga gospodin mangup, neodvojiv je deo kako pozorišne tako i filmske istorije umetnosti. Porodica i prijatelji će danas posetiti njegov grob u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Reditelj o poslednjem susretu

TRAŽIO JE DA NAPIŠEM KNJIGU

Božidar Bota Nikolić bio je prijatelj i saradnik s Draganom Nikolićem kao direktor fotografije i reditelj na mnogim danas kultnim filmovima.

- Dvadesetak dana pre nego što nas je napustio čuli smo se telefonom. Tražio je da mu donesem u bolnicu da gleda „Tri karte za Holivud“. On mi je rekao da moram da objavim naše doživljaje u knjizi - rekao je reditelj.

foto: Marina Lopičić

Kurir / M. CUKIĆ

Foto: Marina Lopičić, Stefan Jokić, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nikada nećemo saznati da li su zažalili zbog toga: Ovi poznati domaći glumci su odbili kultne uloge (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja