ADRIA MEDIA KOORGANIZATOR SASTANKA KOMISIJE ZA MEDIJSKU POLITIKU: Dodeljena nagrada dr Erhard Busek
Foto: Marina Lopičić

ADRIA MEDIA KOORGANIZATOR SASTANKA KOMISIJE ZA MEDIJSKU POLITIKU: Dodeljena nagrada dr Erhard Busek

Društvo -

U okviru sastanka Komisije za medijsku politiku, čiji je ovogodišnji koorganizator Adria Medija Grupa i magazin Newsweek Srbija, novinaru Erolu Onderogluu, predstavniku organizacije Reporteri bez granica u Turskoj, dodeljena je nagrada "Dr Erhard Busek" za bolje razumevanje u Jugoistočnoj Evropi Medijske organizacije Jugoistočne Evrope (SEEMO).

U ovogodišnjoj Komisiji za medijsku politiku Adria Medija Grupu je predstavljao Milorad Ivanović, glavni i odgovorni urednik magazina Newsweek Srbija, a sastanku i dodeli nagrade je prisustvovao i Saša Janković, zaštitnik građana Republike Srbije.

Na pitanje kako komentariše slobodu medija u Srbiji, Janković je istakao da sloboda medija u Srbiji nije nešto čime se možemo pohvaliti i dodao da Republika Srbija mora medijima da omogući slobodniji i odgovorniji rad i da vama novinarima omogućimo manje brige za vašu sutrašnjicu, vašu bezbednost...

Busek s dobitnikom nagrade
Busek s dobitnikom nagrade

Pokrovitelj nagrade dr Erhard Busek, bivši vicekancelar Austrije, je ovogodišnjem dobitniku poručio da svojim radom nastavi da se bori za slobodu medija i da je ovo priznanje samo samo mali doprinos njegovom radu i podršci medijske slobode. Nagrada se dodeljuje svake godine i dostupna je novinarima, urednicima, menadžerima, medijskim stručnjacima, piscima ili trenerima koji se bave obučavanjem novinara, a koji promovišu bolje razumevanje među ljudima u regionu i doprinose rešavanju problema manjina, etničkih podela, rasizma, ksenofobije, rodne diskriminacije, homofobije.

Među dosadašnjim dobitnicima nagrada su Radomir Ličina, Brankica Stanković, Denis Latin, Kemal Kurspahić, Boris Bergant i mnogi drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track