AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Raspisan javni konkurs za izbor direktora Agencije
Foto: Printsceen

Oglas objavljen na sajtu i u 'Službenom glasniku

AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Raspisan javni konkurs za izbor direktora Agencije

Društvo -

BEOGRAD - Odbor Agencije za borbu protiv korupcije raspisao je javni konkurs za izbor direktora agencije.
Oglas je objavljen u ''Službenom glasniku" i na zvaničnoj internet prezentaciji Agencije za borbu protiv korupcije.

Javni konkurs sprovodi Odbor Agencije za borbu protiv korupcije, a rok za podnošenje prijava je 15 dana i počinje da teče narednog dana od dana objavljivanja oglasa u Službenom glasniku gde je objavljen 29. decembra.Kako je navedeno, na konkurs se može prijaviti punoletan državljanin Srbije, kome ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa i koji nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci.

Kandidat mora da ima završen pravni fakultet i najmanje devet godina radnog iskustva, da nije osuđen za krivično delo koje ga čini nedostojnim za vršenje funkcije direktora, te da nije član političke stranke, odnosno političkog subjekta.

Mandat direktora traje pet godina.

U javnom pozivu se navodi da su poslovi direktora da predstavlja Agenciju, rukovodi radom, organizuje i obezbeđuje zakonito i efikasno obavljanje poslova Agencije, donosi odluke o povredi Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i izriče mere u skladu sa tim zakonom.

Kako je navedeno, posao direktora je i da daje mišljenja i uputstva za sprovođenje Zakona o Agenciji, priprema godišnji izveštaj o radu Agencije, izrađuje predlog budžetskih sredstava za rad Agencije, donosi opšte i pojedinačne akte, odlučuje o pravima, obavezama i odgovornostima zaposlenih u Agenciji, sprovodi odluke Odbora...

Dosadašnja direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić podnela je 20. decembra ostavku na tu funkciju zbog imenovanja za sudiju Ustavnog suda Srbije.Kako je navedeno, ostavku je podnela i predsednica Odbora Agencije Dragana Kolarić, takođe, zbog imenovanja za sudiju Ustavnog suda.

U skladu sa Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije, njima funkcije prestaju sa danom podnošenja ostavke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track