(MAPA) AKO OVAJ HAOS U MAKEDONIJI NE STANE Evo kako ćemo na leto u GRČKU NA MORE a duže samo 40 KM!
Foto: Printscreen Google Maps

U ovom slučaju zeleni karton nepotreban

(MAPA) AKO OVAJ HAOS U MAKEDONIJI NE STANE Evo kako ćemo na leto u GRČKU NA MORE a duže samo 40 KM!

Društvo -

BEOGRAD - U slučaju da se neredi u Makedoniji ne smire do početka sezone godišnjih odmora, to će predstavljati problem i za građane Srbije koji kolima prelaze njenu teritoriju.

Granični prelaz Evzoni (Foto: AP)
Granični prelaz Evzoni (Foto: AP)

- Naši građani koji se upute ka Grčkoj, za alternativni pravac mogli bi da izaberu Bugarsku, pišu “Večernje novosti”.

- Ukoliko se na put ide preko Makedonije, recimo od Beograda preko Makedonije do Soluna ima 645 kilometara, a preko Bugarske 685. To nije drastično duža ruta, pogotovo što je u Bugarskoj skoro celom dužinom trase auto-put -rekao je za list Jovica Mitić iz Auto-moto saveza Srbije.

On za najbržu i najbolju deonicu predlaže pravac auto-putem do Niša, zatim prelazak kroz Sićevačku klisuru do Pirota, a od Pirota do graničnog prelaza Gradina sa Bugarskom.

- Tu treba kupiti vinjetu za korišćenje auto-puta kroz Bugarsku koja važi sedam dana i košta sedam evra. Od granice se dalje ide pravcem za Sofiju, ali na obilaznici ipak treba da se isključi na izlazu ka Blagoevggradu. Oznaka puta je A6 i E79 i prate se putokazi Pernik i Kulata. Posle toga više nema nepoznanica za naše vozače - ispričao je on.

Treba napomenuti i to da za razliku od Makedonije, zeleni karton nije potreban u Bugarskoj i Grčkoj.(Večernje novosti/Foto: Google map printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Najdramatičniji trenuci protesta u Skoplju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track