ALARMANTNO UPOZORENJE STRUČNJAKA: Minhen može da se desi i u Beogradu
Foto: Reuters

Srbija nije zaštićena od terorista

ALARMANTNO UPOZORENJE STRUČNJAKA: Minhen može da se desi i u Beogradu

Društvo -

Moramo što pre da preduzmemo mere da sprečimo terorističke napade, poput onih u Evropi, poručuje profesor Fakulteta za bezbednost

Stravičan ubilački pohod u Minhenu podstaknut je terorističkim napadima u svetu koji su uzeli maha u poslednje vreme, što može da se dogodi i u Srbiji, upozorava profesor Fakulteta za bezbednost Darko Trifunović.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Let za Minhen Srpski putnici u strahu NIGDE VIŠE NIJE SIGURNOPutnici iz Srbije koji su juče po podne otputovali s beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ u Minhen, i pored straha koji osećaju posle napada u kojem je naoružani osamnaestogodišnjak ubio 10 ljudi u tržnom centru „Olimpija“, odlučili su da ipak odu u taj grad.

Marko RašićNismo se mnogo uplašili, ali nam nije bilo baš svejedno kad smo videli šta se juče dogodilo. Međutim, nigde više nije sigurno.Jelena ObradovićTamo živim i često sam na relaciji Beograd-Minhen. Čim sam videla šta se tamo događa, zvala sam prijatelje i rodbinu da vidim kako su. Policija je ispraznila ceo centar grada. Bilo je 2.300 policajaca u blizini.Ivana LazinaUplašila sam se, naravno. Malo sam se premišljala da li danas da letim, ali kad sam jutros pročitala da je sve u redu, opredelila sam se da ipak krenem.Slavica VasićJa živim tamo. Tamo mi je i porodica. Svi živimo blizu mesta događaja. Tamo su se svi uplašili, ostali su u stanu i nisu izlazili iz kuće. Još uvek ima mnogo policije. Verujemo da tragaju još za nekim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track