ALEKSANDAR RODIĆ: Vučić je u ime Bogićevića pregovarao sa mnom za Politiku i Novosti!
Foto: Kurir

Saopštenje vlasnika Adria Medija Grupe

ALEKSANDAR RODIĆ: Vučić je u ime Bogićevića pregovarao sa mnom za Politiku i Novosti!

Društvo -

Ako je neko nekoga reketirao, onda su to mene reketirali Miroslav Bogićević, Goran Veselinović uz podršku Aleksandra Vučića. Tokom 2013. godine Bogićević i Veselinović tražili su mi da oprostim svoja potraživanja prema Miroslavu Bogićeviću ili, ako koristimo njihove termine, oteli su mi kompaniju za koju neće da mi plate niti da je vrate! Februara 2012. sam pod pritiskom tadašnje DS vlasti i na zahtev Bogićevića sa njim zaključio ugovor o prodaji akcija u mojoj kompaniji koja je sa WAZ-om potpisala Ugovor o otkupu potraživanja prema Politici.

Bogićević se obavezao da mi za to plati 3.5 miliona EUR da bi stekao potraživanja prema Politici od ukupno 15.3 miliona EUR. Zaključili smo ugovor, on je dao menice kao garanciju. Imao je svoje advokate koji su sve proveravali. Posle mesec dana potpisali smo protokol kojim je potvrdio da sam ja sve svoje obaveze izvršio. Po dolasku SNS-a na vlast Bogićević se zbližio sa Veselinovićem i Vučićem. Svi zajedno od mene su tražili da Bogićeviću oprostim više od pola duga. Kada sam ja to prihvatio oni su izigrali dogovor, samo su kupovali vreme. Čak sam u maju 2014.godine na zahtev Bogićevića sa njim zaključio poravnanje gde on priznaje dug koje smo overili pred sudom u Beogradu (ov. Br. 25005/2014). Međutim, ni to nije ispoštovao. Jedine pretnje i jedini pritisak prema meni bio je da moram da Bogićeviću oprostim dug, a da on zadrži kompaniju za koju nije platio!

Tako je bilo! Čak su se svi zajedno Vučić, Veselinović i Bogićević, u septembru 2013. godine u prostorijama Vlade Srbije tajno sastali sa predstavnicima nemačkog WAZ-a o čemu su me Nemci kasnije obavestili.

Veselinović je pokušao da Bogićevića predstavi kao vlasnika potraživanja i udela u Politici i na taj način izigraju mene. O svemu posedujem pisane dokaze. Sud u Šapcu je po mom predlogu u martu 2014. godine doneo odluku da mi je Bogićević dužan 412.747.687,5 dinara (iv-277/14 od 25.04.2014. godine). Državni izvršitelj Srbije me je izvestio pre nedelju dana da Bogićević nema imovinu i da je sve otuđio i sakrio i da neću moći od njega da se naplatim. Pre nedelju dana predstavnici nemačkog WAZ-a su me obavestili da im je Vučić preko posrednika poručio da je protiv toga da WAZ svoja preostala prava i potraživanja proda meni. Vučić im je rekao da ja nisam vlasnik Kurira i da nemam para da im platim. Očigledno je i Politici i srpskoj Vladi i tajkunima, Bogićević bolji kao vlasnik Politike jer „ucenjen“ krivičnim postupkom koji se protiv njega vodi zbog štete koju je naneo srpskim državnim bankama u vrednosti više stotina miliona eura. U toj poziciji verujem da je čak nateran da da lažnu i besmislenu izjavu od juče. Zato je idealni vlasnik medija jer mora da sluša šta mu se kaže da ne bi bio u zatvoru.

Meni se Bogićević u prethodne tri godine desetine puta izvinjavao što ne vraća dug i žalio kako ga vlast reketira i kako mu je Siniša Mali uništio firme i od mene je tražio pomoć. To je trebalo da ga pitaju na detektoru laži. Da li ga je Siniša Mali terao da svoje kompanije proda Canetu Subotiću?

Ovo je jedina istina o ovim događajima!

Aleksandar Rodić

U prilogu dokazi

1.Ugovor o prodaji akcija od 30.03.2012. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja