Aleksandru Vučiću priznanje "Kapetan Miša Anastasijević"
Foto: Printskrin Tanjug

Novi Sad

Aleksandru Vučiću priznanje "Kapetan Miša Anastasijević"

Društvo -

NOVI SAD - Premijer Aleksandar Vučić dobitnik je prestižnog priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" kao ličnost godine u Srbiji u 2015. godini, a to priznanje, na svečanosti održanoj večeras u Svečanoj sali Matice Srpske, umesto laureata primila je ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović.

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" se već 15 godina dodeljuje najuspešnijima iz oblasti privrednog i društvenog stvaralaštva u Srbiji u toku jedne godine, a u okviru projekta "Put ka vrhu" koji zajednički sprovode Agencija "Media invent" iz Novog Sada, Novosadski i Beogradski Univerzitet i Privredna komora Srbije. Primajući umesto Vučića laskavo riznanje za ličnost godine Jadranka Joksimović je, obraćajući se prisutnima rekla da poznajući premijera Srbije, zna da je on izuzetno skroman i da bi se sigurno osećao zaista privilegovanim što se nalazi u društvu najuspešnijih u Srbiji.

Foto: Tanjug printscreen
Foto: Tanjug printscreen

"Mišu Anasatsijevića je karakterisao preduzetnički duh koji je nekada ne samo postojao, već i bio vrlo izražen u Srbiji i upravo je preduzetnički duh ono što moramo da vratimo Srbiji", rekla je Joksimović. Ona je naglasila da je Aleksandar Vučić uložio puno ličnog i političkog integriteta u podizanje ugleda Srbije u svetu i u stabilnost u regionu, naglasivši da je sigurna u to da je priznanje za ličnost godine otišlo u prave ruke. Žiri kojim je predsedavao profesor Novosadskog univerziteta Radovan Pejanović dodelio je ukupno 24 priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za najuspešnije u Srbiji u 2015. godini. Najbolji privrednik Srbije u prošloj godini je predsedni Kompanije "Alco Group" Miroljub Aleksić, a naj žena u biznisu u Srbiji je direktorka "Apoteke Beograd" Jasnimka Bjeletić, dok su najbolji partner Srbije u 2015. godini Ruske državne železnice. Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang dobitnik je priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za jačanje privredne saradnje i prijateljskih veza Srbije i Kine, dok je najbolji promoter srpske privrede predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Lider održivog razvoja u Srbiji je gradonačelnik Smedereva Jasna Avramović, a najbolji menadžer u Srbiji je predsednik Grupacije "Euro Corp" doo Senta Predrag Djurović, dok je generalni direktor "Pureberry Fruits Ruges SAS", Sanja Simić - Larson nagrađena za poslovnu viziju. Predsednik Izvršnog odbora AIK Banke Jelena Galić je proglašena za naj menadžera u finansijskom sektoru Srbije, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je nagrađen za razvojne potencijale i unapređenje rada lokalne samouprave, a Kompanija "Energotehnika - Južna Bačka" se pomenutim priznanjem okitila zbog najdinamičnijeg razvoja.

Narodni poslanik i predsednik Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Skupštine Srbije Aleksandar Tomić nagrađen je za unapređenje poslovnog ambijenta u Srbiji, Matematička gimnazija Beograd je najbolja škola u Srbiji , a gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je lider društvene odgovornosti. Za razvoj preduzetništva i i regionalno povezivanje nagradu "Kapetan Miša Anastasijević" dobila je direktor "Kučhe klastera" Niš Danka Sokolović - Milojković, dok je tu nagradu kao ambasador srpskog preduzetništva dobio menadžer "Sepro Mineral Systems" iz Vankivera Siniša Ćirić, a Zoran Florić iz DOO "Euro Gardi Group" za nove tehnologije i standarde.

Istraživac iz oblasti genetike Miodrag Stojković iz Leskovca nagrađen je za naučno-istraživački rad, a vanredni profesor na FON-u Vesna Dimnjanović i njeni studenti navedeno laskavo priznanje su dobili za uspeh i promociju srpske pameti, dok je predsednik regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović najbolji menadžer komorskog sistema Srbije. Novinar i kolumnista Miroslav Lazanski primio je nagradu za angažovano informisanje, dok je Vaterpolo reprezentacija Srbije u nizu odličja večeras dobila i priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" kao najbolji promoter Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track