AMBASADOR SRBIJE U FRANCUSKOJ: Do kraja dana informacije o Srbima u Parizu
Foto: Reuters

Teroristički napad islamske države

AMBASADOR SRBIJE U FRANCUSKOJ: Do kraja dana informacije o Srbima u Parizu

Društvo -
Ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić izjavio je danas da očekuje da se do kraja dana sazna da li među žrtvama noćašnjih napada u Parizu ima državljana Srbije, ali da se do sada niko ambasadi nije ništa prijavio.

"Mi smo u stalnom kontaktu sa francuskim službama bezbednosti i francuskom policijom. Očekujemo da u toku dana imamo konačnu potvrdu toga da li među stradalima ima srpskih državljana", rekao je on u izjavi za Radio Beograd.

Kako je istakao, amabasada Srbije u Parizu još nema nikakvu informaciju da je neko od srpskih državljana povređen ili je nastradao u sinoćnjem terorističkom napadu.

"Ti podaci nisu definitivni s obzirom na to da se tek sad vrši identifikacija i evidencija nastradalih i povređenih", rekao je on dodajući da se do sada niko nije javio amabasadi da prijavi neki problem. Kako je dodao, na ulicama Pariza je danas mirno iako se snage bezbednosti nalaze "skoro na svakom ćošku", a granice su ponovo otvorene.

"Aerodromi rade normalno, kao i svi granični prelazi uz pojačanu kontrolu. Er Srbija leti normalno, tako da nema nikakvih problema", istakao je amabasador.

Ristić smatra da, iako nije nemoguće, malo je verovatno da se napad ponovi u skorije vreme, ali je apelovao na sve naše državljene u Parizu da ne izlaze na ulice bez preke potrebe jer, kako je naglasio, ne zna se i dalje da li su svi teroristi likvidirani.

Ristić je dodao da dežurna služba u srpskoj ambasadi u Parizu radi neprekidno i da se svi srpski državljani mogu javiti na telefon +33140722424.

U Parizu se sinoć dogodilo nekoliko napada i eksplozija u kojima je, prema poslednjim podacima, poginulo najmanje 128, a ranjeno više od 250 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track