AMBASADOR SRBIJE U TURSKOJ: Ostanite u hotelima, zovite ambasadu ako ste ugroženi!
Foto: Profimedia

AMBASADOR SRBIJE U TURSKOJ: Ostanite u hotelima, zovite ambasadu ako ste ugroženi!

Društvo -

ISTANBUL/ANKARA - Mole se svi građani Srbije u Turskoj da ostanu u hotelima i da ih ne napuštaju, pozvao je ambasador Srbije u Turskoj Danilo Vučetić sve naše građane koji u toj zemlji borave u ovom trenutku.

U ambasadi Srbije u Turskoj kratko su rekli da ih zovu naši turisti smešteni u Antaliji i okolini.

- Noć je sada, pa je sada sve ovo konfuzno - izjavio je Vučetić noćas i objasnio kako nad nebom iznad ambasade konstantno obleću avioni, a čuju se i jake detonacije.

Sve zvuči kao da avioni bombarduju određene ciljeve. Tenkovi su na ulicama, a ima i sukoba između vojske i građana. Erdogan se pojavio odnekud, nije uhvaćen, a pozvao je i građane da izađu na ulice. Ne znamo da li smo mi ugroženi u ovom trenutku, ali avioni lete iznad nas, a detonacije koje se čuju su nam jako blizu - objašnjava Vučetić.

AKO STE U OPASNOSTI ZOVITE OVAJ BROJ

Za sve informacije o srpskim državljanima u Turskoj pozovite ove brojeve telefona srpske ambasade +90312 / 426-02-36, + 90312 / 426-24-32.

On dodaje da ambasadu konstatno zovu zabrinuti građani, koje kako ističe, moli da ne napuštaju smeštaj.- Malopre sam razgovarao sa vođom puta grupe, koja sutra treba iz Antalije da leti za Belep. Rekao sam da ostanu u hotelima, a da ukoliko žele da odu prvo provere sa aerodromom da li je bezbedno da lete - kaže Vučetić.

Zoran Marković konzul rekao je za RTS da se građani jave konzulatu i ambasadi ukoliko osećaju da im je bezbednost ugrožena.- Preporuka je da ostanu kod kuće, aerodrom Ataturk je zatvoren - dodaje Marković.

U Tursku otputovalo 1.000 naših turista

- Trenutno je oko 1000 naših turista, koji su putovali avionom u Turskoj u poslednjem periodu. Svi oni su dobro. Niko nas nije kontaktirao. Trenutno nemam informaciju da li ima naših turista u Istanbulu, ali ono što znam jeste da oni koji su u Turskoj su udaljeni kilometrima od Istanbula, rekao je direktor "Jute" Aleksandar Seničić.

Kako navodi svi aerodromi u ovoj zemlji su zatvoreni.

- Ukoliko ne otvore aerodrome za saobraćaj svi naši će ostati u svojim hotelima dok se situacija ne stabilizuje. Niko ne treba da bude u panici, jer će dok ne krenu sa letovima ostati u svojim hotelima - naglasio je Seničić.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track