AMSS: Zabrana za teretnjake na Bajakovu i dalje na snazi, svi prelazi sa Mađarskom u funkciji
Foto: Tanjug

Višekilometarske kolone

AMSS: Zabrana za teretnjake na Bajakovu i dalje na snazi, svi prelazi sa Mađarskom u funkciji

Društvo -
Granični prelazi Bajmok, Djala i Bački Vinogradi otvoreni su od sedam do 19 časova, a ove granične prelaze mogu da koriste, sem srpskih i mađarskih državljana i državljani Evropske Unije, Švajcarske, Norveške i Irske

BEOGRAD - Sa Hrvatskom je i dalje otvoren samo granični prelaz Batrovci, na kojem se putnička vozila zadržavaju od 15 do 30 minuta, a obustavljen je saobraćaj na terminalima za teretna motorna vozila sa hrvatske strane, zbog čega su formirane duge višekilometarske kolone.

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije (AMSS), svi granični prelazi sa Mađarskom su u funkciji, a vreme zadržavanja na našim prelazima je do 30 minuta. Granični prelazi Bajmok, Djala i Bački Vinogradi otvoreni su od sedam do 19 časova, a ove granične prelaze mogu da koriste, sem srpskih i mađarskih državljana i državljani Evropske Unije, Švajcarske, Norveške i Irske.

Na ostalim graničnim prelazima ka našim susedima nema dužih zadržavanja.

Kalendarski poslednji dan leta donosi slabu jutarnju maglu i sumaglicu, suve kolovoze, umeren intenzitet saobraćaja i dobru prohodnost, bez posebnih obustava, na državnim putevima prvog i drugog reda.

Vozačima će i danas u vožnji biti potrebno više opreznosti nailaskom na deonice na kojima je izmenjen režim saobraćaja zbog radova.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 93 saobraćajne nezgode u kojima je 38 osoba povređeno, a jedno lice je smrtno stradalo.

Istovremeno, u Beogradu zabeleženo je 46 saobraćajnih nezgoda u kojima je 13 osoba povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track