BAHATO PARKIRAMO: Komunalci staju gde stignu! (FOTO)
Foto: Čitlac Kurira, Marina Lopičić

Drskost! Građane biju i maltretiraju, a evo šta rade

BAHATO PARKIRAMO: Komunalci staju gde stignu! (FOTO)

Društvo -

Komunalni policajci očigledno prvi ne mare mnogo za poštovanje propisa i zakona

Iako su zaduženi da održavaju javni red i mir u Beogradu i sankcionišu nesavesne građane, komunalni policajci očigledno prvi ne mare mnogo za poštovanje propisa i zakona!Naime, komunalna policija očigledno misli da je svemoguća i da za nju zakoni ne važe, pa tako parkira gde stigne. Nije važno da li je u pitanju zelena površina, biciklistička staza, trotoar ili čak pešački prelaz, komunalci bez blama ostavljaju svoje automobile gde im je najzgodnije, iako se građani za iste prekršaje najstrože kažnjavaju i naplaćuju im se drakonske kazne.

Pošto samo komunalni policajci mogu da narede „pauku“ „Parking servisa“ da odnese automobil sa zelene površine, reč je o klasičnom bahaćenju državnih službenika. Da je sve po zakonu, ovaj vozač morao bi da plati odnošenje automobila od 6.000 do 9.000 dinara „Parking servisu“ i 5.000 dinara kaznu komunalnoj policiji, odnosno - sebi.

Inače, ovo nije prvi put da komunalna policija izaziva gnev građana. Javnost je u sredu potresao skandal kad je prodavac lubenica na pijaci na Vidikovcu preminuo posle rasprave s komunalcima, a grupa revoltiranih građana je zbog ovog incidenta gađala sedište komunalne policije - lubenicama.U komunalnoj policiji do zaključenja ovog broja nisu odgovarali na pitanja Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track